7 Haziran 2012 Perşembe

Kukla / Film


Orginal Adı: The Beaver
Yapım : 2011 ABD
Tür: Aile, Dram, Komedi, Psikolojik
Süre: 91 dk
Oyuncular : Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin, Jennifer Lawrance, Zachary Booth
Yönetmen : Jodie Foster

Walter Black rolündeki Mel Gibson, hem işinde, hem ailesinde sorunlar yaşayan psikolojisi tamamen bozulmuş, bunalımda bir adamdır. Eşiyle kavga edip evi terk ettiği gün arabasında bulduğu kuklayı eline geçirir ve onun ağzından konuşmaya başlar. Bir süre sonra değişmiş olarak evine ve işine geri döner. İşte büyük başarı kazanır, ailesiyle sorunları halletmiş gibidir ama elinde sürekli kunduz kuklası ile gezip hep onun ağzından konuşur. Çevrenin, özellikle medyanın odak noktası olduğu için  akıl sağlığının bozuk olduğu sürekli gündemdedir. Eşi, artık kukladan kurtulması gerektiğini söyler, tartışırlar, sonuç olarak kadın çocukları alıp evini terk eder.

Walter da artık kukladan kurtulmak istemektedir. Ancak hayalinde onu öylesine calandırmıştır ki, onun gerçek olduğuna ve kendisini ele geçirdiğine inanır. Kukladan kurtulmak isteyip başaramayınca, kuklayla birlikte elini keser. Uzun süre hastanede kalır, artık kolunun bir kısmı yoktur. Ama eşi hala ona destek olmaya devam eder. Büyük oğlu da babasına destek olmaya karar verir ve film işler yoluna girecekmiş gibi gözüken bir sahnede aniden bitiverir.

Mel Gibson ve Jodie Foster gibi güçlü isimleri bir arada görünce harika bir film izleyeceğimi sanmıştım. Fakat filmde ikisinin de başarılı oyunculuklarından eser yoktu, hatta ortada ciddi bir rol yok gibiydi. Film başladığından beri koptu kopacak bir olay bekledim. Maalesef o sıçrama hiç olmadı. Afişindeki 'Gerçek bir başyapıt' tümcesinin 'Gerçek bir Fiyasko' olarak değiştirilmesi gerektiğini düşüneceğim kadar 90 dakikayı ayırmaya değmeyecek bir filmdi..

1 yorum: