5 Haziran 2012 Salı

Ye, Dua Et, Sev / Film




Orginal Adı : Eat Pray Love
Yapım:2010-Amerika
Tür:Dram,Romantik
Süre: 133 dk
Yönetmen:Ryan Murphy
Oyuncular:Julia Roberts, James Franco,Javier Bardem,Billy Crudup,  Richard Jenkins


Kitabın, Hindistanda'ki kısmını çok sıkılarak okuduğum bu hikayenin filmini izlemek daha eğlenceli oldu benim için. Genelde okuduğum kitapların filmlerini yetersiz bulur ve içleri boş, hikayenin aslını yeteri kadar yansıtamadıklarını düşünürdüm.

Oysaki bu film güzeldi, çok güzeldi. Onu güzel yapan belki Julia Roberts'ın harika oyunculuğu, belki Javier Bardem'in dayanılmaz yakışıklılığı, belki de İtalya sokaklarında elimde haritayla başıboş, acelesiz dolaşma ve doyasıya yeme isteğimdi.. 

Hindista'da geçirilen zaman, bir Aşramda, bir Guru'ya inanarak, müridi olup karşılıksız yapılan işlerle, yerleri silme, tuvaletleri yıkamalar, meditasyon hiç cazip gelmediğinden, benim için filmin en sıkıcı bölümüydü.. Hindistan'da Liz'in eski eşi Steven ile hayalinde ettiği dans ettiği affetme sahnesi çok etkileyiciydi..

Bali'deki cenneti ve Endonezyalı insanları izlemek, Liz'in Bali'de tanıştığı Filippe'ye adım adım aşık oluşu ve ikisinin de kalıp kırıklarını geride bırakarak birbirlerine teslim olmak istemeleri güzeldi..

Her ne sebeple olursa olsun filmi sevdim.. Çünkü; Mutsuz giden evliliğinden kaçıp sığındığı sevgilisiyle de ilişikisinin tıkandığı bir günde, Sevgilisi David'in kendisine söylediği: 'Mutlu olabilmek için birlikte yaşamalı ve mutsuz olmalıyız.' cümlesi üzerine hayatını yoluna koymak için ve kendini tanımlayabileceği 'kelimeyi', Tanrı'yı aramak için bir yıl sürecek bir seyahate çıkan Liz'in cesaretini sevdim. 1 yıl sürecek bir seyahate çıkan Elizabeth'i... İlk 4 ayı İtalya'da, ikinci dört ayı  Hindistan'da ve üçüncü dört ayı Bali'de geçirmek üzere hayatını, amacını, mutluluğunu ve kendi gerçeğini aramaya çıkan Elizabeth'i.....

Kitapta ve filmde sevdiğim bir cümle oldu:
Çocuk sahibi olmak yüzüne dövme yaptırmak gibidir. Önce, kendini buna adaman gerekir...

1 yorum:

  1. The touch screen automatically gets turned off if you do not
    use the device for a specified period. Samsung,
    the New York Times, is reporting, is set to offer for sale the
    Samsung Galaxy S IV which will offer automatic scrolling by
    monitoring eye movements. Speedy shutter response times and also rush shot modes even help produce pro-quality pictures.


    Here is my web-site; samsung s3

    YanıtlaSil