25 Haziran 2012 Pazartesi

KORE DİZİSİ / Heartstrings


Dizi Künyesi

           Adı : 넌 내게 반했어 /
           Alternatif İsimleri : Heartstrings, You've Fallen for Me
           Tür : Romantik, Müzikal
            Yayın Dönemi : 2011 Haziran 29 ile 2011 Agustos 18
            Yönetmen : Pyo Min Soo
Oyuncular : Jung Yong Hwa, Park Shin Hye, Song Chang Ui, So Yi Hyun
Seyrettiğim İlk Kore Dizisini o kadar eğlenerek izledim ki, bir haftada bitti. Koreliler'i, yaşam tarzlarını, yeme -içme, giyim, kuşamlarını bu diziyle öğrendim.. Ve teni güzel, yüzü güzel bu çekik gözlü insanları çok sevdim, izlediğim süre boyunca içlerine karışmak istedim.. Pılımı pırtımı toplayıp Seul'e taşınasım geldi, o derece :)


Güney Kore'nin başkenti Seul'de bir Kültür-Sanat Üniversitesinde okuyan öğrencilerin, okullarının yüzüncü yıl gösterilerine hazırlıkları sürecinde, oyuncu öğrencilerin rol kapma mücadeleleri, okul- öğretmen- öğrenci arasındaki bürokratik kayırmaların insanların hayatlarına etkileri genel konusu altında;  duygusal bir aşk hikayesi yer alıyor.

Üniversitede çağdaş müzik eğitimi alan Lee Shin, okulun en yakışıklı ve popüler öğrencisidir ancak hiç bir kıza yüz vermez, çünkü Okuldaki dans öğretmenine aşıktır. Dans öğretmeni ise öğrenci Lee Shin'i değil, üniversiteden eski sevgilisi, şimdinin okul gösterisinin yönetmenine aşıktır.

Lee Kyu Won, Dedesi meşhur müzisyen Lee Dong Gun'un zorlamasıyla geleneksel müzik bölümünde okuyan, yetenekli, zeki, canayakın, arkadaşları tarafından sevilen ama pek de popüler olmayan bir kızdır. Lee Shin'e karşılıksız bir aşkla bağlanıp çok üzülür, gözyaşları döker ama ileriki zamanlarda Lee Shin de Lee Kyu Won'a aşık olur, şefkatli, masum, duygu dolu bir ilişki yaşamaya başlarlar.. Elde olmayan sebepler ve birbirlerine duydukları güçlü sevginin koruma içgüdüsüyle yolları ayrılır...



Dizi boyunca müzik okulunda okuyan öğrencilerden, müzikal çalışmalarıdan bol bol şarkı dinlemiş olduğumdan, dizinin müziklerini, dolayısıyla Kore Müziğini çok sevdim. Hele dizinin favori şarkısı Lee Shin'den dinlediğimiz ve dizide neşeli, eğlenceli anlarda duyulan şarkıya bayıldım..


Yönetmen Kim'e göz koyduğum bu dizi hiç bitmesin ve Kim Seok Hyeon'un şık tarzını, o tatlı çifti, yaşamlarını hep izleyeyim, müzik gruplarını , şarkılarını hep dinleyeyim istedim..

Çok sevdiğim şarkılardan bir diğeri, Lee Kyu Won'un performans seçmelerinde gözyaşlarıyla söylediği Seni Unutacağım Şarkısı

Lee Kyu Won'un performansın finalinde, baş aktris olmaktan fedekarlık ederek, arka planda seslendirdiği Şarkı

Dizinin sonunda, son sahneler eşliğinde; Lee Shin ile, Kyu Won'un birlikte söyledikleri Şarkı






35 yorum:

  1. Ah sen bir de BOF'u izle,bunu çok beğendiysen,ona bayılırsın.Benim ilk göz ağrım,pek severim.3 kere izlemişliğim var,hala sıkıldıkça bazı bölümlerini tekrar izlerim.Keşke bitmeseydi diyorum her zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen var ya, Seeenn..
      Sen sardın başıma şu Korelileri :)
      Şimdi yat kalk onları izlemek istiyorum ama Game of thrones'e de başlamış bulundum. O da İngiliz dizisi, ben de onu tavsiye edeyim sana :)

      Sil
    2. Hahaha ben var ya been :) Ama ben bu durumdan hiç huzursuz değilim :) Bunları yapan onlar,insanı bağımlı yapıyorlar dizilerine.Bunları gördükten sonra gözün ne Amerika dizisi görüyor,ne Türk dizisi haha :)

      Sil
    3. Türk dizisi izleyemez hale getiriyorlar haklısın, ama Amerikan dizilerinin de hakkını yiyemem.
      Bu arada ebn 49 dayse başladım :)

      Sil
    4. hahaha bu arada çok sevindim 49 days a başlamana benim ilk kore dizim olduğu için çok kıymetli.
      gerçekten çok güzel bi dizi.
      acaba koreliler bizim dizileri izleseler ne oluR
      (bence saçmalıktan küt yere düşerler, karşılaştırılıdığında türk dizileri o kadar kötü) değil mi?

      Sil
    5. 49 Days harika bir dizidir ! Güzel bir seçim ama bol bol ağlayabilirsin :)

      Sil
    6. Sevgili Kitapların Dünyası, benim ilk dizim değil ama favori dizim olma yolunda ilerliyor. 49 günü çok beğendim henüz başlardayım ama karakterler çok güzeller. ÖZellikle kaza geçiren ve gözyaşlarını bulmak için uğraşan kıza bayıldım. o kadar güzel ve tatlı ki, ama bedenine girene kıza sinir oluyorum, hem uyuz, hem çirkin :)
      Cyrstalll ağlamaya hazırım zaten ilk bölümde başladım kızın ailesi hastaneye koşup şok olduklarında. Şimdi o pislik nişanlısının arkasından neler çevirdiğini öğrendiği bölümlerdeyim...

      Sil
    7. aaa. Çok ayıp ettin. Song yi kyung ne kadar güzel. O dizi de kendinden bezmiş bi hali var. Son 10 bölümde eminim seviceksin. Ama ji Hyun da çok tatlı kızın suratı bebek gibi. Aynı kızın gibi güzel. Allah nazarlardan saklasın. Gerçekten duygusal. Ama bence tekrar son 10 bölüme veya 5 bölüme gelince tekrar düşün o da çok güzel.
      onun aynıdığı bi dizi var trt 1 de yayınlandı türkçe dublaj adı muhteşem kraliçe burda kraliçe o. Bence izle
      Görüşmek üzere...

      Sil
    8. Tabi son bölümlere henüz gelmedim. Kız sevgilisi öldüğü için canından bezmiş ama yine de güzel gelmedi bana. Benim favorimm Ji Hyun, bebek bebk ya, En güzel Koreli bence, elbiseleri de harika ölmeden önce giydikleri filan süper.. Hele gelinliği..

      Sil
    9. Sana bişey söyleyeyim mi?
      Ben o song yi kyung' u nerdeyse kendimden çok seviyorum dizide çok tuhaf hele ilk bölümlerde hiç tanıyamamıştım. Onun için izlemiştim arıyodum hangi kız diye. O olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Bilmiyorum bence çok güzel. Sen muhteşem kraliçeyi izle bence orda seversin kızı. Hadi o 60 bölüm geçtik onu. bir filmi var "the recipe " diye.
      yeppudaa dan izleyebilirsiniz. yakında o kızın 2 filmi 1 dizisi çekilecek hepsinde de başrolde. Haber veririm sana.
      ama kız onun içine girince sevmiyo musun? onu ji hyun yapmıyo song yi kyung yapıyo. kız da yani çok tatlı (Kusura bakma ben baya bi ısrarcıyım demi unni? )
      http://blog.naver.com/thdmd486486?Redirect=Log&logNo=60114690408

      http://news.naver.com/main/read.nhn?mode=LSD&mid=sec&sid1=106&oid=144&aid=0000174564

      http://koreafilm.ro/blog/wp-content/uploads/2010/07/khj.jpg BU DA KIZI :)

      http://www.hancinema.net/photos/photo159229.jpg

      http://english.chosun.com/site/data/img_dir/2010/11/19/2010111900302_2.jpg
      Bacci?

      Sil
    10. Ayy çok tatlıymış gerçekten, çok güzelmiş. dizinin üç başrol oyuncusunun birlikte olduğu fotorğafta üçü de ne kadar güzeldi. Ama sadece kızı dediğin fotoğraf açılmadı, onu göremedim. Demek bir de kızı varmış. Ama tenleri çok güzel ya...fizikleri de..

      Sil
    11. Evet hepsi çok tatlı. Kötü olan kızında gözleri çekik ama iri gözleri var. Benim çok hoşuma gitti.İki tane daha link atıyım, bakalım açılacak mı?
      http://img62.imageshack.us/img62/8/17442279943733911174900.jpg

      http://nimg.nate.com/orgImg/th/2011/08/09/201189124133yrjn_T5_8708.jpg

      http://i878.photobucket.com/albums/ab348/kaedejun/49%20Days/49days_lyw_bsb_bts4.gif bu da kang min ho ile

      eveet. Senin en beğendiğin oppa hangisi?

      Sil
    12. Evet, kötü kız da çok güzel, bebek gibi aslında hepsi ya, bir de ne kadar zayıflar. Çöpten bacak hepsi ya. Erkekler bile. DAr kalçalı ve çok zayıf bacaklılar. ama ben yine de iki oppaya da göz koydum :) Hatta ruh bekçisi bile çok güzel surat..
      Hang kang favorimm yine de :)
      bu linkler açıldı teşekkürler :)

      Sil
    13. bence de Han Kang. Trt1 De dizisi var orda kral olduğu için çok tuhaf gözüküyo. İzle bence. Orda kralın 4. oğlu. Ruh bekçisi de idare eder bence ama o diğer nişanlısı olan bence hiç yakışıklı değil.

      Sil
    14. Yok yok, beyaz takım elbise giydiğinde o da fena olmuyo :)

      Sil
    15. bilmem rolunden midir nedir anlamadım. bi kanım ısınamadı o oppaya

      Sil
  2. Öncelikle merhaba :)) Kore dizilerine yeni başlamışsın anladığım kadarıyla :)) Sen kore dizilerini izlemeye başla bir daha türk dizisi izlemezsin :))Özellikle sana 49 days,boys over flowers (bof),playful kiss,pasta (bunu kesinlikle ilk sıralara koy gerçekten harika bir dizi),my girl,flower boy ramyun shop,goong (düşlerimin pransi olarakta geçiyor),aşık cadı aklımda sadece bunlar var özellikle pastayı öneriyorum :))Gerçekten çok hoş bir dizi gereksiz sahneleride hiç yok :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Türk dizisi istesem de izleyemiyorum ki, o saatlerde bebeğim uyanık olduğu için onunla vakit geçiriyorum. O uyuduktan sonra da internet başına..
      Ama Amerikan dizilerinden Kore dizilerine anca sıra gelmişti.
      Bir kore dizisinden sonra İngiliz disine başladım. Arada bir 49 gün'den de 3-4 bölüm izledim. kore dizisi tavsiyeleri çok yoğun, izlenecek çok dizi bekliyor..

      Sil
    2. Aynen öyle :) Dediğim gibi özellikler pastayı izlemelisin (pasta korecede makarna demek) ..Gerçekten harika bir dizi.Playful kis'te bir numaram.Özellikle playful kiss'in sonunda özel sahneleri ayıcıklarla çekmeleri çok hoş :) Mutlaka izlemelisizn bunları...:)

      Sil
    3. aynen pasta da çok güzel bi dizi Sürekli mutfakta makarna yaparak geçiyo
      ya canın makarna çekip kalkıp mutfağa gidiyosun ya da makarnadan gına geliyo.

      Sil
    4. Valla sizi üstüne dizi patlatıyorsunuz :) Hepsini, tüm tavsiyelerinizi izlemeye hevesleniyorum şimdiden keşke o kadar çok vaktim de olsa..
      Kitapların dünyası ben bu diziyi izlersem her canım çektiğinde de makarna yapmaya kalkarsam işim iş valla :)
      Zaten tatilde 7 günde 3 kilo almış biri olarak bir süre makarnadan uzak durmam gerekiyor :)

      Sil
    5. evet katılıyorum sana.
      Bu arada burdan tüm kore severlere ss501 ankaraya konsere gelmesi planlanıyor. Üniversiteler ayaarlayacak inş. Haberiniz olsun
      (Tarih belli değil)

      Sil
    6. Ay nasıl da takip ediyorsun ya :) Maşallah sana.
      Sen tam koreseversin. Umarım izleme fırsatın olur konseri..

      Sil
    7. hiç sanmıyorum konsere gidebileceğimi. %10 ihtimal. Bu arada ben de okuryatar da yazmak istiyorum nasıl yapabilirim? yardımcı olur musun?

      Sil
    8. Çok basit canım, editörü Gaye Hanım'a kitabın yazısını mail atıyorsun. O da sıraya koyup yayınlıyor.
      editor@okuryatar.com

      Sil
    9. vzgeçtim bu işten bi hevesle sordum ama yeni blogla uğraşcam ama bi yandan da kyurdu iyice gelişti üye çoğaldı nasıl oldu anlamadım yani çoğaldı da 4 oluya .senin bloguna çok az ama

      Sil
  3. Ayrıca o beğendiğin şarkının tamamını buldum :) Buyur link: http://www.youtube.com/watch?v=QIIMhhRgQ2I

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hee, ben bütün gün onları dinliyorum :)

      Sil
    2. Harika bir melodi değil mii ya :) Bir ben mi bayılıyorum acaba :)
      Bir de bu dizideki lee Shin ile Lee Kyu Won'un birlikte oynadığı başka bir dizi var mı, sanki bir kliplerini gördüm Kyu Won'un saçlarının kısa olduğu halleriydi..

      Sil
    3. Evet var :) Zaten diğer oynadıkları dizinin devamı gibi :) Ama tam olarak değil :) Konuları daha farklı :) Dizinin adıda you're beautiful :) Bir rock grubuna kızın erkek taklitiyle katılmasıyla başlıyor dizi :) Ama ben Heartstrings'si daha çok seviyorum :)

      Sil
    4. Ve evet aynı şekilde katılıyorum :) Sana bir kaç kore şarkısı daha önere bilirim :)
      http://www.youtube.com/watch?v=_qYlkbW9vk4&feature=fvwrel

      http://www.youtube.com/watch?v=q5L8jkShqhk

      http://www.youtube.com/watch?v=UV-6gl_LLLs&feature=related :)
      Özellikle son verdiğim likte başka bir dizinin tüm şarkıları bulunuyor :)

      Sil
    5. Ayrıca son linkte verdiğim şarkıda resimleri geçen erkek oyuncu Türkiye'ye gelmiş bir zamanlar :) Ve gerçekte şarkıcıda :) Sesi de çok güzel :) Bof'ta da oynuyor aynı zamanda :) Bende onu oppalarımın arasına aldım bu yüzden :)

      Sil
    6. Sevgili Kore sever Adsız sen kimsin? :) Blogun var mı?

      Sil
  4. Benim de çok hoşuma gitmişti, aslında ortalama bir güzelliği var ama dizide pek entrika olayları dönmediğinden hoşuma gitmişti. Müziklerin de birçoğunu beğenmiştim hala arada açar dinlerim :)

    YanıtlaSil
  5. bu dizi benim ilk dizim değil ama bayıldım oturup oturup izliyorum yong hwa çok iyiydi o rolde onu bu diziyle daha çookkk sevdim saranghae oppaaa <3
    bu arada ben de ilk dizim love rain i öneririm :D

    YanıtlaSil