7 Haziran 2012 Perşembe

Başka Dilde Aşk / Film


Yapım: 2009 Türkiye
Tür : Aile, Romantik, Dram
Süre: 97 dk
Oyuncular : Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy, Lale Mansur, Emre Karayel
Yönetmen : İlksen Başarır



Çağrı merkezinde çalışan genç kız Zeynep'in, ofisteki müdürüyle biten ilişkisinin ardından ortak bir arkadaşlarının verdiği partide tanıştığı Onur'dan hoşlanmasıyla Aşk ilişkileri başlar.

Onur'un sağır ve dilsiz olduğunu öğrendikten sonra Zeynep'in Ondan uzaklaşmak yerine ona yardımcı olmaya çalışması, O'nu anlamaya ve O'na destek olmaya çalışması, dilsizlerin dilini bile öğrenerek Onur için fedakalarlıklar yapması, biribirleriyle iyi vakit geçirip, eğlenip mutlu oldukları güzel günleri yansıtıyor film.

Onur'un sağır olmasından ötürü bir takım olayları duymayışı nedeniyle olmadık yerlerde aşırı sinirlenip, etrafa saldırması sonucu başlarına gelen olumsuz bir olay nedeniyle ayrılma noktalarına gelmiş olmalarına rağmen, ikisi de güçlü duygularına karşı koyamayıp yeniden bir araya geliyorlar..

Aşkın; emek vermek olduğunu, birisini gerçekten seviyorsan eğer, eksikleriyle, kusurlarıyla kabullenerek sevmek olduğunun çok güzel bir örneği bu film.

Konusunun, aşkı farklı bir açıdan yansıtmasının yanısıra, 8 dalda ödül almış bu filmin karakterlerinin oyucunlukları gerçekten muhteşemdi. Özellikle Mert Fırat, sağır ve dilsiz bir adamı öylesine başarıyla oynamış ki, konuşamayan ve duyamayan bir adamın nasıl hissettiğini, üzüntüsünü, öfkesini, isyanını çok net bir şekilde hissettiriyor.

10 yorum:

  1. İzlemediğim bir film. Oyuncu kadrosu çok iyi. Eşimle izleyelim biz bunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izleyin, Saadet Işıl Aksoy'un sevgilisine gösterdiği özen öyle tatlı ki...

      Sil
  2. Beğendiğim Türk filmleri arasındadır bu film. Güzeldi gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yıllarda Türk filimleri atılımda bulunuyor değil mi? hem oyunculuklar, hem çekim, hem senaryolar daha kaliteli sanki...

      Sil
  3. belki 8-10 defq ialeyip bıkamadığım filmlerden...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8-10'u bulur mu bilmem ama :) ben de bir kaç kez daha izleyebilirim..

      Sil
  4. Bu sıralar çok fazla film izliyorsunuz sanırım ama seçimleriniz çok güzel :).Bu filmi de televizyonda izlemiştim.Gerçekten çok etkileyici ve yüreğinizde bir yerlere dokunan bir film...

    zamansozleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haaahaha :) evet bu aralar uzun süredir ayrı kaldığım filmlere verdim kendimi. Bebeğim 1 yaşına geldi de geçti bile ve ben hamileliğimden beri film izlemiyorum neredeyse.
      Vakit yok ve olan boş vakitlerimi hep farklı şeylere genelde kitaba yönlendirmiştim.
      Artık biraz izleyeceğim :)

      Sil
    2. Film ve dizi izlemeyi ben de çok severim özellikle de Kore dizi/filmleri harikadır.Tavsiye ederim :) Bugün ben de bir film izlemek istiyorum,Dedemin İnsanları'nı düşünmüştüm,bir baktım siz eklemişsiniz ! Tesadüfün bu kadarı :) Ama ağlamak istemiyorum o yüzden komedi bakacağım :)

      zamansozleri.blogspot.com

      Sil
    3. Kore Filmi ismi istiyorum sendenn :)

      Sil