11 Haziran 2012 Pazartesi

Av Mevsimi / Film



Yapım : 2010  Türkiye
Tür : Aile, Dram, Polisiye
Süre : 140 dk
Oyuncular : Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor, Melisa Sözen, Okan Yalabık
Yönetmen : Yavuz Turgul


Cinayet Masasında Avcı lakaplı Ferman ile Deli lakaplı İdris, baba-oğul kadar yakın iki polistir. Gölde bulunanan kesilmiş bir kol üzerine araştırmaya girişirler. Kolun bir genç kıza ait olduğu tespit edilir. Öldürülen genç kızın sevgilisi, kardeşleri, babası, kocası hepsi zan altındadır, tek tek herkesi eleyip tüm şüpheler kocasını gösterdiğinde olay kilitlenir. Çünkü eş çok güçlü ve zengin bir holding sahibidir, onu sorgulamaları kısıtlanır, üst mevkilerden emniyet müdürlerine bu konuda uyarı gelmiştir.

Karısından ayrı olan İdris'in barışmak için son çaresi de tükenince, gözünü karartıp zengin iş adamı Battal Bey'e silahı çeker ve zorla konuşturmaya, cinayeti itiraf ettirmeye çalışır. O anda içeri giren güvenlik tarafından vurularak öldürülür.

Avcı, çömez yardımcısı Hasan ile ipuçlarını takip ederek sonunda kızı öldürene ve öldürme sebebine ulaşırlar..

Sonuç olarak, bir Canı kurtarmak için, bir sürü can kurban edilmiş olur.. Ve; İnsan hayatlarıyla kendi çıkarları uğruna oynayanlar da kaybeder...

Film çok güzeldi. Türk polisiye filmi olduğunu Türkçe konuşuyor olmasalar anlayamayacağım ölçüde güzeldi... Sanki bir Amerikan, dedektif-polis, gerilim, cinayet filmi gibiydi.. Senaryo harikaydı. Oyuncu kadrosu zaten çok güçlü. Şener Şen'in olması başlı başına filme kaliteli bir ciddiyet katıyorken, son yıllardaki Türk filmlerinin en iyi oyuncularından Çetin Tekindor'un performansı yine muhteşemdi. Her role girip, hepsinde beni etkilyen Çetin Tekindor, sade vatandaş, baba rollerinin dışında zengin bir iş adamı, gaddar bir erkek olarak yine mükemmeldi..

Yalbız ilginç olan şey, katilin kim olduğuna dair tahminlerin filmin daha başından beri aynı kişi olmasın rağmen nedenini ve nasılını anlamak mümkün olmadığından , izleyiciyi pür dikkat seyretmeye devam ettirmesi..
Film başlamadan önce ekranda yer alan sözü, filmin sonlarına yaklaşıldığında katil bulunamayıp olay düğüm olunca Antropoloji mezunu çömez Hasan yineler :

'Cinayet, yerin bütün toprağıyla örtülse; yine de kendini belli eder...' Shekespeare


7 yorum:

  1. izledin bu filmi çok güzeldi. Tam benim tarzım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çok güzeldi. Bu tür filimleri izlemek istiyorum hep. Kaliteli Türk Filmlerini..

      Sil
  2. Merhaba,benim de beğendiğim filmlerden..Zaten Şener Şen ve Çetin Tekindor'u çok severim..
    Bloğunuzu detaylı inceleyeceğim en kısa zamanda..
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, bir filmde Şener Şen ve Çetin Tekindor olunca zaten o filmin kötü olma ihtimali kalmıyor. Onlar kötü senaryoyu bile iyi oyunculukla adam ederler..

      Sil
  3. hımmmm bılgı ıcın cok tesekkurler:) bu arada senın duyusal havuz vb maceraların bızde oyle komık oluyor kı :) umarım post yapmaya vaktım olur hahhaha:))) supersın ya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokossscum; sen naap et, kuzunun duyusal havuz ile maceralarını da bir post yap, okuyalım, görelim senin canavarusun montessoriye cevabını :)
      Ben de bu aralar kendimi filmlere verdim, Ceylin'in sitesine hiç bir aktivitemizi yükleyemiyorum..

      Sil