6 Haziran 2012 Çarşamba

Aşk Tesadüfleri Sever / Film


Yapım: 2010 , 2011 ~ Türkiye
Tür: Dram , Romantik
Süre: 118 dk
Oyuncular: Mehmet Günsür , Belçim Erdoğan , Altan Erkekli , Şebnem Sönmez , Ayda Aksel
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak


Tesadüf eseri Ankara'da aynı gün, aynı hastanede  dünyaya gelen iki bebek, yıllar içinde çocukluklarında karşılaşıp  aşık olurlar. Sonra birbirlerini kaybederler ama, çocukluk ve ilk gençlik yıllarında o kadar çok karşılaşılar, yolları öyle çok kesişirki ikisi de farkında değildir.

25 yıl sonra İstanbul'da, fotoğrafçı Özgür'ün çocukken aşık olduğu Deniz'in fotoğrafını sergisine eklemesi sayesinde tanışır aşık olurlar ve çocukluk aşkı olduklarını hatırlayıp duygulu anlar geçirirler.

Özgür'ün çocukluğundan beri kalp hastası olması nedeniyle ritim bozukluğuna bağlı fenalaşmaları vardır ve Deniz'in yanına giderken fenalaşıp hastaneye kaldırılır... Gerisi hüzündür..

Filmde en sevdiğim söz, Özgür'ün babasının, oğluna nasihat verirken söylediği; 'Bazen, ilk görüşte bilirsin, o insan senin kaderindir. Bazen bir ömür arasın, bulunmaz..'

Filmdeki 80-90'lı yıllara ait şehir, ev görüntüleri, şarkılar bana çocukluğumu hatırlattı. Filmin müzik seçimleri ayrı bir konu. Tüm müzikler, şarkılar çok iyiydi.

Örneğin, Ankara'da doğum günlerinde gittikleri barda Mehmet Günsur'un söylediği 'Eylül akşamı' şarkısı ikisinin ilişikisini yansıtıyordu, çok duyguluydu..

Filmin sonunda ise Şebnem Ferah'ın söylediği 'Hoşçakal' şarkısı konuyla muhteşem uymuştu. Zaten 'Hoşçakal'la birlikte göz yaşlarına boğuldum...

11 yorum:

  1. çok güzeldi gerçekten , izlemediyseniz başka dilde aşkı tavsiye ederim , defalarca izleyip bıkmadığım filmlerdendir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Kitap eylemcisi, tavsiyen üzerine hiç vakit kaybetmeden izledim 'Başka Dilde Aşk'ı.. ve bir post olarak paylaştım..

      Sil
    3. çok teşekkürler beğenmene sevindim bu arada:)bir de not yorum kısmından kelime doğrulama olayını kaldırırsanız daha kolay yorum bırakabiliriz:)

      Sil
    4. Peki madem, kaldırıyorum :)

      Sil
  2. Bu filmi geçen sene kış zamanlarında sinemada izlemiştim.Tek kelimeyle harikaydı.Ben de dediğiniz gibi sonlarda gözyaşlarına boğuldum.Işıkların yanacağını anlayınca da bir gözlerimi silme telaşı,sormayın gitsin ! :)
    Cyrstalll...
    zamansozleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemada izlemenin keyfi başkadır mutlaka, oradaki ses sistemi ve görüntü kalitesiyle filmin içine daha da girilip hüngür hüngür ağlanır :)

      Sil
  3. Ben de sinemada izlemiştim. Kendimle fazlasıyla savaş vermiştim ağlamak için :) Evde olsam bırakırdım kendimi ama sinemada olmuyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendimi hiç tutmam orkidela, koyveririm gözyaşlarını gider..
      Sinemada beni en çok ağlatan film, 'babam ve oğlum'du. orada hüngür hüngür ağlamıştım...

      Sil
  4. Biz bir akşam evde izlemiştik ve ağla ağla kendime gelememiştim :)
    Biliyosun tam sevdiğimiz tarz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of be Tanem, ağlanmaz mı bu aşka..
      Filmin sonunda Ameliyathanede, Deniz'in Özgür'ü öperek iyileşeceksin sevgilim dediği veda sahnesinde , arkadan çalan 'Hoşçakal' şarkısına ağlanmaz mı...

      Sil