30 Mart 2012 Cuma

Bursa’ya Türkiye’nin İlk Şiir Kütüphanesi

 

Bursa Nilüfer’in kültürel mekanlarına bir yenisi daha ekleniyor. 100. Yıl Mahallesi’nde yapılarak “Nazım Hikmet’in adını taşıyan Kültürevi, 3. Tiyatro Festivali ile hizmete açılıyor.
Aynı zamanda Türkiye’nin ilk şiir kütüphanesini de bünyesinde barındıracak olan Kültürevi’nde; 400 seyirci kapasiteli etkinlik salonu, şiir kütüphanesi, çok amaçlı salonlar, sinema odası ve kafeterya bulunuyor.
Sempozyum ve panel gibi etkinliklerin düzenlenebileceği teknik altyapıya sahip olan Kültürevi’nde iki eşzamanlı çeviri odası ile 6 adet kulis odası bulunuyor.
Dört kattan oluşan ve toplam 6730 metrekarelik bir kullanım alanına sahip olan Nâzım Hikmet Kültürevi’nin giriş kat fuayesinde; Nâzım Hikmet ve çağdaşı sanatçıların Ara Güler’in objektifinden yansıyan görüntüleri yer alırken, üst kattaki sergi alanları da birbirinden değerli eserleri sanatseverlerle buluşturuyor. Bursa da Nâzım Hikmet’in anısını ve adını yaşatan bir mekan eksiğini de giderecek olan mekan, bölgeye sosyal ve kültürel bir hareketlilik kazandıracak. (Mini Fikir'den alıntıdır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder