1 Ekim 2012 Pazartesi

Kore Dizisi / Playfull Kiss

 
Adı: 장난스런 키스 / Jangnanseureon Kiss
Bilinen Adları: Playfull Kiss, Mischievous Kiss
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16+ 7 SP
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 01.09.2010 - 21.10.2010



Kore dizisi izleme hobim tüm hızıyla devam ediyor. Şuanda yayınlanmakta olan diziler yerine yıllar içerisinde izlenip çok sevilen dizileri tercih ediyorum. Kore sever bloglarından aldığım tavsiyeler üzerinden gidiyorum..
Aslında Kore Dizileriyle ilgili planım en beğenilen 10 Kore dizisini izlemek.. Çünkü şimdiye kadar izlediklerim hep ilk 10 içindeydi ve hepsini çok sevdim..

Jung So Min / Oh Ha Ni
 
Annesi küçükken vefat etmiş,  derslere hiç önem vermeyen, okulla alakası sadece arkadaşlarıyla vakit geçirmek olmasına rağmen Okulun en çalışkan öğrencisi dahi Baek Seung Jo'ya aşık olup ona bir mektup yazan ve Dahi Baek Seung Jo tarafından mektubu yazım ve imla yönünden değerlendirilip kötü not verilerek tüm okul önünde rezil olan, sakar ama dost canlısı, şipşirin bir kız.


 
Kim Hyun Joong / Baek Seung Jo
 
Okulun yakışıklısı, en çalışkanı, ünirvesitelerin de kızların da peşinden koştuğu, sürekli kitap okuyan, kimseyle samimi olmayan, sivri dilli, soğuk nevale bir genç. Kendisini BOF'tayken sevsem mi sevmesem mi bilemeyip, sadece ne güzel gülüşü var dediğim 1986 doğumlu bu arkadaşın yakışıklılığını bu dizide onayladım. Giyim tarzı da çok güzeldi. Bof taki gibi beyaz pantolonlar da giydiği oluyordu.
Dizide tenisten, ingilziceye, yemekten ev temizliğine her konuda mükemmel bir genç adam..
 

Lee Tae Sung / Bong Joon Gu
 
Dizinin ilk 2-3 bölümünde gıcık olduğum, bu nasıl bir tip ya ne kadar yapmacık, oyunculuğu da berbat diye düşündüğüm Bong Joon Gu'yu dizinin sonlarına doğru sürekli arar oldum. Hatta diziden sonra verilen youtube özel bölümlerinde kendisine yer verilmemesine sinir oldum.
 
Bong Joon Gu, Oh Ha Ni'nin sınıf arkadaşıdır ve lisenin ilk gününden beri Hani'ye aşıktır, sürekli çevresindedir, herkese karşı koruru kollar, ama Ha ni ona karşı arkadaşlıktan öte bir şey hissetmez. Çok komik Elvis saç tipi, afacan çocuk halleri, tavırlarıyla çok sempatikti. Arkadaşlarıyla mezuniyet gecesinde söylediği şarkı ve dansı beni çok güldürdü..
Kore dizilerinin çoğunda bir komik adam, yan rol olmasına rağmen popüler birisi oluyor herhalde. Secret Garden'da Hallyu Star Oskaydı mesela, Personal Taste'de de Jeon Jin Ho'nun kankası No Sang Joon vardı.. Heartstrings & You've Fallen for Me'de de Kang Min Hyuk... Hepsi de çok şirindi..

Jung Hye Young / Hwang Geum Hee
 
Baek Seung Jo'nun annesi. Şeker mi şeker çocuk ruhlu bir Kadın, hiç Anne gibi değil. Heleki suratsız Baek Seung Jo'nun annesi olması inanılır gibi değil.. Blog tutan, sürekli fotoğraf çekip bloguna koyduğu için oğlunu deli eden, evde sürekli güzel yemekler yapıp sofralar kuran ve Ha Ni ile babasının onlarla birlikte yaşaması için kendini yırtan sevimli bir kadın. 
 
O kadar da güzeldi ki.. Ben çok sevdim bu kadını. Ama Ha Ni'yi o kadar sevmesine bir türlü anlam veremedim. Tamam neşeli, cıvıl cıvıl hayat dolu bir kız ama ne olursa olsun dizi, bir Annenin oğlundan çok, başka bir kızı tutması ve ikisini bir araya getirmek için bu denli uğraşması hatta gidip kendi kendine düğün salonu tutması  yüzünden, gerçeklikten çok uzaktı. Tabi güyaa Baek Seung Jo'nun kendine bile itiraf edemediği duygularını hissetmiş de Anneciği, o yüzden öyle yapmış, neyse iyi yaptı nihayetinde...
 

Choi Won Hong / Baek Eun Jo
 
Baek Seung Jo'nun kardeşi. Aynı abisi gibi akıllı ve soğuk ruhlu bir çocuk. Ama çok sevimli. Ha Ni ile sürekli didişiyor ve abisi gibi ona takılıyor, sürekli Aptal diyor, beceriksizliğini yüzüne vuruyor ama dizin sonlarına doğru o da Ha Ni'yi iyice seviyor ve ona yakın davranıp destek oluyor...


Lee Si Young / Yoon He Ra
 
Baek Seung Jo'nun 1. olarak girdiği Parang Üniversitesine 2. olarak giren, hem çok zeki, hem Baek Seung Jo gibi her konuda becerikli, hem de çok güzel bir kız. Fiziği, yüzü, giyim kumaşıyla Oh Ha Ni'nin yanından bile geçemeyeceği bir kız aslında ama  Ha Ni ile sürekli birbirleirni kıskanıyorlar ve Baek Seung Jo için mücadele ediyorlar..

Kang Nam Gil / Oh Gi Dong
Hani ve babası, Seung Jo'ların evinin balkonunda; Seung Jo'nun He Ra ile evlenmesi gündemde olduğu için o evde daha fazla kalmayıp taşınmaya karar verdikleri bir andan..
 
 
Baek Seung Jo'nun komik tipli babası... Baek Seung Jo'nun düğününde elinde fotoğraf makinesiyle Annesi. Ha Ni'nin Baek Seung Jo'ya yapışıp öpmesiyle herkesin kahkahalara boğulduğu anı çekiyor.
 
Neredeyse her Kore dizisinde karşımıza çıkan Cadı Kaynanadansa Playfull Kiss'te süper bir Kayınvalide var, mumla aranılsa da bulunulmayacak cinsten...
 
 
Hani'nin evi depremde yıkılıp da babasıyla sokakta kaldığında, Babasının çok eski arkadaşı olan Baek Seung Jo'nun babasının evine taşınırlar. Yaşamını sürdüreceği evin Baek Seung Jo'nun evi olduğunu öğrenen Ha Ni, sevinçten türlü numaralar yapar, sürekli Baek Seung Jo'nun karşısına çıkar ama her türlü sakarlığı ve beceriksizliğinden ötürü Baek Seung Jo'dan azar yemekten geri durmaz.
 
Baek Seung Jo'nun Ha Ni'nin ısrarı üzerine ders çalıştırırken uyuyakaldıkları bir an...

 
Aynı evde yaşamaktan ötürü tesadüfler karşılaşmalar...

 
Bazen yakınlaşılan kısacık anlar...

 
Baek Seung Jo'nun babasının şirketini kurtarmak için güçlü bir şiktetten yardım istediği ve onun torunu ile görücü usulü görüştüğü ve o kızın da tesadüfen He Ra olması sonucu yakınlaşmaları ve He Ra 'nın Baek Seung Jo'nun evine ailesiyle tanışmaya geldiği bir an. O anlarda Kızımız Oh Ha Ni, yıkılmıştır ve çaresizdir ama müstakbe kaynanası her şeyi He Ra'nın burnundan getirir..

 
Dizide en sevdiğim sahne..
 
 
Artık Baek Seung Jo'dan tamamen ümidini kesip Bong Joon Gu ile bir randevuya çıkan Ha Ni'yi otobüs durağından almaya giden Baek Seung Jo'ya, Ha Ni'nin aşkını yeniden itiraf etmesi üzerine Baek Seung Jo'da dayanamaz ve Ha Ni'yi öper. Böylece ilişkileri başlar. Ve eve gidip ailelerine de açıklarlar.  Baek Seung Jo  Ha Ni'nin babasına kızıyla evlenmek istediğini söyler..
 
 
Her işe ön ayak olan Baek Seung Jo'nun annesi kimseye sormadan düğün salonunu tutar ve hızlı düğün hazırlıklarından sonra Baek Seung Jo ve Oh Ha Ni evlenirler.. Oh Ha Ni, 4 yıl boyunca peşinde koştuğu ve hiç yüz göremediği biricik aşkına sonunda kavuşur...

 
Evlilik hayatları da bildiğimiz evliliklere benzemiyor. Hala aralarında hiç bir şey yokmuş gibi didişmeler, yanlış anlamalar, çocukça tavırlar, Baek Seung Jo'ya asılan başka kızlarla devam ediyor.
 
Balayına çıkan çifti, başka bir balayı çiftinin hiç yalnız bırakmaması ve diğer gelinin Baek Seung Jo'ya asılması karşısında Baek Seung Jo'nun kayıtsız kalması beni sinir etse de, Balayının son gününde yaşadıkları yakınlaşma o bölümü kurtardı...
Gerçi o sahne, Kim Hyun Joong hayranlarını derbeder etmiştir ama yine de romantik ve heyecanlı bir sahneydi...

 
Doktor olmaya karar veren Baek Seung Jo'ya yakın olabilmek için hemşire olmayı düşleyen ve uzun süre hemşirelik sınavlarına hazırlanan Ha Ni, en sonunda onu da kazanır ve dizide herkesin öve öve bitiremediği azmini, bir kez daha kanıtlar. Nihayet çabasının sonucunu alıp Baek Seung Jo'nun doktorluk yaptığı Parang Hastanesinde hemşire olur. Ama kızın çilesi bitmez, etraftaki hemşireler yine melül melül Baek Seung Jo'ya bakmaya devam ederler. Onlara evli olan adama hele de karısının yanında sulanma hiç anormal gelmiyor herhalde..
 
Dizinin sevdiğim gibi mutlu son ile biten finalinin ardından 10'ar dakikadan oluşan Youtube özel bölümlerini gayet gereksiz bulmuş olsam da hepsini izlemekten geri duramadım. Çünkü o özel bölümlerde dizide yarım kalan bir şeylerden ziyade kendini tekrarlayan konular yer aldı. Birinin doktor, birinin hemşire olduğunu gördük ama onun dışında da pek bir şey yoktu.
 
Keşke o özel bölümlerden BOF'a yapılsaydı ya off ne izlerdimm :)
 
Özel bölümlerin ardından yayınlanan Baek Seung Jo'nun Günlükleri'ni zevkle okudum.. Bu günlükler,  hiç yüz vermeyip sadece sakarlıklarına arkasını dönüp güldüğü halde ve duygularını dizi boyunca hiç ifade etmediği halde biraz da emrivaki bir evliliği kabul edip Ha Ni ile evlenmesine bir türlü anlam veremediğim duruma noktayı koydu. Bir çok boşluğu koydu.. Meğer o da Ha Ni 'ye karşı başından beri bir şeyler hissetmiş sadece kendiyle cebelleşmiş. Çok hoştu günlüklerinde duygularına ifade ediş şekli..
Bu diziye dair en sevdiğim şey günlükler oldu desem abartmış olmam..
 
Romantik komedi tadında, lisede başlayıp üniversitede geçen ardından iş hayatına kadar karakterleri takip eden bu diziyi tüm Romantik komedi Kore Dizisi sevenlere tavsiye ederim...
 
Soundtrack:
01. Öp Öp Öp - Pink Toniq
02. Bir Kez Daha - Kim Hyun Joong 김현중
03. Öpücük Yaramaz - G.NA
04. Aradım - 런 (RUN)
05. Yeniden Deneyin - Pink Toniq
06. Kendini - Lee Tae Seong
07. Seni Seveceğim Söz - 씨스타 (소유)
08. Uvertür(Açılış Şarkısı) 장난스런키스
09. Seni Seviyorum (Ana Tema)
10. İtiraf
11. Oh! Şef
12. Koş
13. Evlilik
14. Aşk Teması
15. Arkadaşlar ile
16. Aşk Lavs-i
17. Kampüs Hayatı
18. Aşk ve Hüzün
19. Gölge
20. Daha çok Özledim
21. Heyecan

Playful Kiss (Special Edition) OST
01 Çarpıntı - Park Boram, Kim Soo Jong, Lee Boram of Superstar K2
02 Çarpıntı (Inst.)

Palyfull Kiss Special OST Part.2
01 Hiç Söyledim Mi - HowL




 




27 yorum:

  1. Bu da bitti..
    Bunu daha izlemedimm. Okul dönemi başlayınca dizi dönemi bitti.
    Güzele benziyo :D her zamnki gibi
    Bakıyorum da unutuldum hanii ..... Uğramak yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm, unutulmadın tabikii.. Ama ben hiç blog takip edemiyorum artık.. Kendi bloguma da ara ara giriyorum artık. Dizi ya da kitap bittikçe yazıyorum. Çok sık güncelleyemiyorum. Ben de işte inanılmaz yoğunum bu aralar. O yüzden yetişemiyorum canımm.. Kusuruma bakma unni :)

      Sil
    2. unni mi???
      Kusura bakmam tabiki benimde okullar açılınca giremedim 2 hafta anlıyorum seni

      Sil
    3. Napiim, kendinden küçük kızlara ne deniyor bilmiyorum. Topluca unni işte, oppa demedim ya ne şaşırıyorsun o kadar haha :))

      Sil
  2. Ellerin sağlık unni, güzel bir yazı olmuş.:))
    Benim için çok özel bir dizidir Playful Kiss. Ne kadar mantıksız olursa olsun bende yeri ayrı.:)
    Dizinin gerçek dışı olmasının sebebi animeden uyarlanmış olmasından kaynaklanıyor birazda. Malum animeler ne kadar güzel olursa olsun biraz gerçek dışı oluyor.:))
    Biz balayındaki yakınlaşma sahnesine sinir olmak yerine şükür ettik inanmazsın.:)) Çünkü duyduğuma göre dizinin Tavyan versiyonu çok daha abartılıymış. Tüm fanlar o bölümden korktu yayınlanana kadar bir dönem.:D
    Bu arada Kim Hyun Joong 1986 doğumlu olmalı. Fanlar düzeltir misin diye başının etini yemeden halletmelisin bence. Benim başıma çok geldi de.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe, fanlara bak yahuu, doğum tarihine kafayı takacaklarına, bir sakar Ha Ni olup da çocuğu bağlayamadıklarına yansınlar haha :))

      Eğlenceli bir diziydi gerçekten, her dizi insanlarda farklı etki bırakıyor. Ben de 49 Gün'ü unutamıyorum mesela. O benim için dizi değil gerçek gibiydi. O olayların içinde yaşamış gibi hissettmiştim her zaman...
      Playfull Kiss şükür ki istediğimiz gibi bitti, bir de He Ra ile evlenselerdi, ay biz ne deli olurduk.. Mutlu son ile biten dizileri seviyorum.

      Sil
  3. playful kiss you tube özel bölümlerini bulamıyotum linkler misin

    YanıtlaSil
  4. bn sadece 16.bölüme kadar izleidm internetten final diyodu peki devamları varmı varsa bana link atarmısınız..

    YanıtlaSil
  5. bu dizi sadece 16 bölüm mü? devamı yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özel bölümleride var izlemi tavsiye ederim:)

      Sil
    2. aralık ayında 2. sezon yayımlanacak bilginize

      Sil
    3. seung jo nun doktor olduğu bölümleri nerden izleyebilirim

      Sil
  6. Bu dizi baya bir guzeldi cok begeniyom hergun tekrarr tekrar izliyom hic bikmadan.;-)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir diziydi teşekkür ederim yayın için :)

    YanıtlaSil
  8. Cok guzel bir diziydi insallah devami da gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aralıkta 2. sezon başlayacak trt okulda olabilirmiş ama belki

      Sil
    2. Acaba Kore filmlerinin yayınlandığı bir kanal var mı?
      Ben bir bu filmi birde 49 filmini izledim gerçekten müthiş..
      Filmler bende etki yaptı.
      Kore'ye gitmek istiyorum falan.
      Sizde de oluyor mu acaba?

      Sil
    3. yeppudaa.con cok genis bir arsive sahip. Tv kanalı yok malesef tv4 birkac tane veriyor ama dublajlar berbat.

      Sil
  9. Devamı gelir mi acaba?
    2010 yılında yapılan birşey ama tekrar çekim yapılır mı sizce
    Sıkı takipçiyseniz eğer bulursanız
    Sorumu yanıtlayıp bilgilenmemi sağlar mısınız?
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Ya dizinin yine baslamasini istiyorum hemde kaldigi yerden 17 bölümden baslasin

    YanıtlaSil
  12. Ya dizinin yine baslamasini istiyorum hemde kaldigi yerden 17 bölümden baslasin

    YanıtlaSil
  13. Kim yhun joog cok tatli sinirli bir οcuk ve jung so min ile cok yakisiyorladi keske kercektete bjrlikte olsaydilar lee tae sung komik biriydi ama lee si young ile cikabilirdi bu ikisi birbirlerini cok harap etiler dizi isimleri unutum ya bos verin ya yus kes seretmisimdir diziyi hallada serediyorum diziyi ve serederken bilmiyorum agliyorum 😢 😢 😢

    YanıtlaSil
  14. Kim yhun joog cok tatli sinirli bir οcuk ve jung so min ile cok yakisiyorladi keske kercektete bjrlikte olsaydilar lee tae sung komik biriydi ama lee si young ile cikabilirdi bu ikisi birbirlerini cok harap etiler dizi isimleri unutum ya bos verin ya yus kes seretmisimdir diziyi hallada serediyorum diziyi ve serederken bilmiyorum agliyorum 😢 😢 😢

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Offf Buda Bitti.Çok Ama Çok Güzeldi..Özel Bölümler de çok kısaydı ama müthişti..

    YanıtlaSil