20 Eylül 2012 Perşembe

Ruj Ormanı / Candace Bushnell

 
Orjinal Adı: lipstick jungle

Ruj Ormanı, hayatında erkeklerin yerine başarıyı ve gücü koyan kadınların romanı. Bir meydan okuma gösterisi. Modacı Victory Ford, sinemacı Wendy Healy ve yayıncı Nico O'Neilly. Bu kadınlar moda, sinema ve yayıncılık dünyasından. Bu kadınlar zengin, bu kadınlar zirvede. Bu kadınlar her şeyi istiyor. Ve ilk kez bir Candace Bushnell romanının merkezinde erkekler ve seks yerine güç ve başarı arayışı var.

“Toplumsal sahnenin filozof kraliçesi!” -The New York Times
“Yine keskin ve çok şeker.” -New York Magazine
“Klasik bir Bushnell!” -New York Observer
“Bushnell'in yeni romanı hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak… Bushnell okuyucuyu hemen çeken, sevilebilen, güçlü karakterler yaratma yeteneğini konuşturuyor. Tavsiye edilir!” -Library Journal

Nico tam bir yönetici soğukkanlı, hesapçı. Wendy, her işe el atan bir yapımcı herkesi idare ediyor ve her zaman stresli. Victory ise özgür ve yaratıcı kendi işini kurmuş, bağımsız çalışıyor. Nico ve Wendy evli ve çocukları var. Victory ise kırk üç yaşında olmasına rağmen hâlâ bekâr. Tüm bu kadınları birbirine bağlayan şey ise hırs, özgüven ve birbirlerine olan inançları...

Ruj Ormanı, kendi alanlarında en tepede kalmak için her şeyi yapmaya hazır olan bu üç seksi ve güçlü kariyer kadını hakkında.

Victory Ford, şirketini su yüzünde tutma mücadelesi verirken bir yandan da, bir ilişkiden gerçekte neler beklediği hakkında hayati dersler alıyor.

Nico O'Neilly, Bonfire dergisinin -moda, politika ve gösteri dünyasının incili- göz alıcı, zeki editörü. Yayıncılık dünyasının en güçlü kadınlarından biri olarak Nico her şeye sahip gibi. Ama maalesef sıkı bir orta yaş krizi sonucu tüm bunların aslında kendine yetmediğini fark ediyor.

Wendy Healy'nin azmi ise kelle koltukta çalışılan sinema sektöründe onu en yükseğe taşımış vaziyette. Ancak bir rekabet düşkünü tarafından alaşağı edilme tehlikesi, onu kariyeriyle evliliği arasında bir seçim yapmak zorunda bırakacak gibi.

Bushnell, seksi ayakkabılı güçlü kadınlarıyla bağımlılık yaratan, bir seks ve skandal öyküsü seriyor ortaya.
Bir kez daha... (Arka Kapak Tanıtımından)


Yorumum:

Çok sevdiğim Sex and The City serisinin yazarından bir kitap görünce hemen başladım okumaya. Ruj Ormanı'nın Sex and the city'den farkı, Newyork kadınlarının bu kez, hayatın merkezine, erkeklerin yerine başarıyı koymaları...

Modacı Victory Ford, sinemacı Wendy Healy ve yayıncı Nico O'Neilly Newyork'ta yaşayan, çok sıkı dost olan üç başarılı kadındır. Hepsi kariyerlerinde çok iyi noktalara gelmiş, Newyork'un en başarılı 50 kadını listesine girmiş, muazzam paralar kazanıp dergilerden, gazetelerden eksik olmayan, peşlerinde magazincilerin dolaştığını tanınmış kişilerdir.

İş dünyasında, güçlü olmayı, akıllıca davranıp, taktikler geliştirerek, yüksek mevkilerle ilişikilerini sıkı tutup, özel gecelerde boy göstererek, yaşamlarında  Ancak, en tepede kalmak için her şeyi göze alan bu hırslı kadınların özel yaşamlarında çatlaklar vardır.

Üç çocuk annesi olan Wendy'nin sinema sektörünün en büyük şirketini yönetmesi eşiyle arasındaki buzdan duvarları eritemez ve boşanırlar. Çocuklarına zaman ayıramıyor oluşu, iş ile ailesi arasında sürekli gelgitler yaşamasına neden olur.

Yayıncılık dünyasının en güçlü kadınlarından Nico, sahip olduğu kızıyla her zaman gurur duysa da evliliğinin monotonluğundan sıkılır. Eşiyle arasında biten cinselliği de genç bir erkekte bulur. Pişmanlıkları ile şehveti arasında gidip gelir..

Ünlü Modacı Victory, beğenilmeyen son kreasyonundan ötürü, şirketini ayakta tutabilmek için, yabancı şirketlerle ortaklık kurma kararı alırken, milyoner sevgilisine karşı ezilmemek için duygusal mücadele verir..

Newyork kadınlarının yaşamını ilginç bulanlar için önce kitabı, ardından eğlenceli dizisi lipstick jungle'ı tavsiye ederim..

http://www.youtube.com/watch?v=YNQDxuZtMvc

Okuryatar'daki yazım
 

8 yorum:

  1. bu tarz kitaplar pek okumuyorum ama tanıtımını okuyunca kitabı okuyasım geldi. yazını okurken tam dizi hikayesi diye de aklımdan geçti ki altta bir dizi önerisi de hemen geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek senin tarzın değil bu kitaplar, konular bilirim ;)
      Ama vanilyalı puro seven bir kadının izleyeceği türden disizi, ben başlayacağım haftaya. Gel birlitke başlayalım mı ;)

      Sil
    2. o zaman puromuzu yakalım başlayalım madem :)

      Sil
  2. güzel ha, deneriz, :)sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla güzel, billa güzel :)
      Okuyun, okutturun :)

      Sil
  3. Güzele benziyo :9
    Bakıyorum da unutuldum hanii ..... Uğramak yok :(

    YanıtlaSil
  4. Tremendous issues here. I'm very happy to see your post. Thank you so much and I am having a look forward to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?
    My blog post ... grumpy cat

    YanıtlaSil
  5. Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
    Is it very hard to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm
    thinking about creating my own but I'm not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? With thanks

    my homepage; cyberwizard.de

    YanıtlaSil