5 Kasım 2012 Pazartesi

You're Beautiful / Kore Dizisi


 
 


Adı: 미남이시네요 / Minami Shineyo
Bilinen Adları: You're Beautiful / He's Beautiful / You're Handsome
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: SBS
Yayın Tarihleri: 07.10.2009 - 26.11.2009
Yayınlandığı Günler: Çarşamba - Perşembe 21:55
 
Dizi oyuncularının Animeleri

 
Kore'nin en ünlü müzik gruplarından A.N.JELL
Zaten 3 popüler üyesi olan gruba, Go Mi Nam sesi çok beğeni aldığı için 4. kişi olarak katılır.
 
Jang Geun Suk / Hwang Tae Kyung
 
Çocukluğundan itibaren yalnız ve sevgisiz büyüyen Hwang Tae Kyung ANJELL grubunun lideridir. Popüleritesi en yüksek üyedir. Havalı, huysuz, inatçı, ters, titiz, gıcık mı gıcık bir tiptir.
 
Dizi başlar başlamaz bu çocuğu görünce saç modeline, göz makyajına, sık sık yaptığı dudak hareketine acayip gıcık olmuştum. Ama dizinin ilerleyen sahnelerinde Go Mi Nam ile aralarında bir iletişim oluşunca yüzünde nadir oluşan gülümsemesine bayıldım. Gözlerini kısarak kocaman güldüğünde 12 yaşında bir çocuk halini alan Hwang Tae Kyung, gülümseyişi ile kalbimi kazandı.



Park Shin Hye / Go Mi Nam -& Go Mi Nyu 
 
İkiz erkek kardeşiyle birlikte bir yetimhanede büyüyen Gemma Rahibe olma yolundadır. Ancak Anjell grubuna girecek olan erkek ikizi bir kaza geçirip de tedavi için yurtdışına gitmek zorunda kalınca ticari anlaşmaları bozulmasın diye, grubun menajeri tarafından saçları kestirilip erkek kılığına sokularak abisi yerine Anjell grubuna sokulur ve Gemma da birlikte yaşayan grup üyeleri ile aynı evde  yaşamaya başlar.

Jung Yong Hwa / Kang Shin Woo
 
Grubun en nazik, en ağırbaşlı insanı. Go Mi Nam'ım bir kız olduğunu daha ilk günden fark eder ve ona yakalanmaması için her zaman yardım eder, arkasında durur. Zaman içinde de Go Mi Nam'a aşık olur. Go Mi Nam bu aşkı kesinlikle fark etmez, çünkü kendisinin kız olduğunu bildiğinden haberi bile  yoktur.
Go Mi Nam'ın kız olduğu grupta ortaya çıktıktan sonra Shin Woo da aşkını ilan eder ancak ne kadar peşinde koşsa ve diller dökse de Go Mi Nam Shin Woo'nun aşkını reddeder..


 
Lee Hong Ki / Jeremy
 
 Müzik grubunun en neşeli, muzip, canlı, afacan, canayakın, sevimli, şirin mi  şirin üyesidir. Go Mi Nam'ın kız olduğunu ortaya çıktığı ana kadar fark etmez.  Fakat Go Mi Nam'ın iyi yürekli, sesiz, sevimli hallerinden o da etkilenir ve sürekli kendisini tokatlar, noluyor diye. Bazen de diğer üyelerle Go Mi Nam arasında duygusal bir ilişki olduğunu hissedip Gay'ler mi diye şüpheye düşer. Kız olduğu aralarında ortaya çıktıktan sonra o da Go Mi Nam'a artık daha yakın davranır . Go Mi Nam'ın Hwang Tae Kyung'a aşık olduğunu öğrendikten sonra da ağlarak aşkını içine gömüp yine eski seceven Jeremy olacağını söyler. O da sonuna kadar Go Mi Nam'ın destekçisi olur.
 
Çok sevimliydi Jeremy, dizide en sevdiğim karakter oydu. Herkesin etrafında olmasını isteyeceği neşeli, eğlenceli parti adamı...
 
                                                                                                                                                                                                   
 
Go Mi Nam'ın Go Mi Nyu Hali.. Erkek kılığından çıkıp kız olmak istediği ilk seferde ve sonraki bir kaç seferde bu peruğu takıp gezmişti.
 
 
Yoo Hee Yi
 
Kore'de Ulusal Peri olarak bilinen, ama bunu tamamen rol olarak yapan popüler bir oyuncu.Hwang Tae Kyung'un şeytan peri diye adlandırdığı dizinin kötüsü. Hwang Tae Kyung'a aşık olduğu için her zaman Go Mi Nam'ın karşısına çıkar ve onu hep yanlış yönlendirir. Go Mi Nam da her ne hikmetse vur ensesine ekmeğini al her şeye tamam der ve gıkını çıkarmaz Yoo Hee Yi'nin tehditleri karşısında. Bu cadı kız olmasa belki de çok daha önce Hwang Tae Kyung ve Go Mi Nam birleşeceklerdi..
 
Kız cadılığının dışında stil sahibi ve Koreli erkeklerin aşık olup peşinde koşturacak kadar güzeldir..
Go Mi Nam erkek kılığında gezdiği müddetçe onun üstüne başına, ayakkabılarına, makyaj malzemelerine iç geçirir.. Yoo Hee Yi de onun kıskandırmak ve üzmek için elinden geleni yapar.
 
 
 
 
 
Kang Shin Woo dizi boyunca Go Mi Nam'ın kafasını bu şekilde okşar, her daim destek olur, aşkını ona farklı hikayelerle başka kişiler üzerinden anlatır ama Go Mi Nam bir türlü anlamaz. Bu anlamamasına, saftirikliğine rağmen gözbebeğidir, herkes ona aşıktır erkek halinde gezmesine rağmen..
Bu kore erkeklerinde saf, azıcık aptal, masum kızlara karşı acayip bi sempati var, nedir bu anlamadım. Her yerde saf bir kız ve peşinde koşan bir sürü erkek oluyor. Go mi Nam dizide kız halindeyken de fazla güzel değildi oysaki gerçek hayattaki fotoğraflarında Park Shin Hye çook güzel, sunuculuk yaptığı gecelerde filan şahane bir kadın oluyor.
 

 
Hwang Tae Kyung Go Mi Nam'a verdiği şarkının klibinde oynarken.
 
Go Mi Nam yeni yeni içindeki duygu patlamalarının aşk olduğunu fark eder. Ama o kadar saftır ki ne yapacağını bilemez, menejarin kendisine öğrettiği gibi  Hwang Tae Kyung'u gördüğünde burnunu parmağıya iter ve bunu gören Hwang Tae Kyung da ona domuz tavşan ismini takar.

 
Her daim suratsız olan Hwang Tae Kyung'un büyük bir üzüntüsü vardır: Annesi. Çocukken bir adam için kendisini terk etmiştir ve hiç sevgi göstermemiştir. Annesinin aşık olduğu adam da Go Mi Nam'ın babasıdır. Bir ara akıllara acaba Hwang Tae Kyung ile Go Mi Nam kardeş mi sorusu gelse de, Annesi  Mo Haw Ran öyle bir şey olmadığını sevgilisinin ikiz çocuklarını sevdiği zamanları anlatarak ifade eder.

Hwang Tae Kyung da Go Mi Nam'dan hoşlandığını fark eder. Onu Shin Woo'dan kıskanır ama kıskandıkça da ters davranamaya devam eder. Bazense duygu patlamalarına engel olamayarak yakınlaşır ve öper..

 
Annesini herkesten gizleyen Hwang Tae Kyung, Go Mi Nam'ın Annesi Mo Haw Ran'ı bilmesine rağmen kendinden saklamasına kızar. Annesinin yanına babası ve kendi annesi hakkındaki gerçekleri öğrenmeye giden Go Mi Nam'ı görünce onun kendisine karşı dürüst olmadığını sanıp annesiyle yakınlaştığını düşünerek kızar ve hayatından çıkmasını söyler. Bundan sonraki günlerde her ikisi de acı çeker ama ikisi de biribirine adım atmaz. Gerçek Go Mi Nam'ın yurtdışından dönüşüyle, yerine geçen kız kardeşi Go Mi Nyu ortalıktan kaybolur ve herkes onu arasa da kimse, takii bir gün ortaya çıkıp da kısa süreliğine yine erkek kardeşinin yerine geçene kadar.
 
O gün Go Mi Nam aşkını içine gömüp Afrika'ya gideceğini anlatır ama Hwang Tae Kyung 'madem gitmeye karar verdin, o zaman ben sana engel olamam ' diyerek Go Mi Nam'ın gitmesine izin verir. Tabii çok pişman olur ve Go Mi Nam'ı bulup gitmesine engel olmaya çalışır.

 
Mutlu son. Kötü son ile biten dizilerden nefret ederim. Bu dizi de mutlu son ile biterek beni memnun etti. Ama bir çok Kore dizisinde olduğu gibi Final bölümü yine vasattı, yetersizdi. Son 10 dakikaya kadar hala Hwang Tae Kyung ne yapacağına karar veremediği için çok çarpıcı bir final sahnesi göremesek de; konserdeki ilk şarkıyı sevgilisine hitaben söyleyip ardından aşkını ilan etmesi ve sahneden inip hayran kalabalığının arasından geçip Go Mi Nyu'ya sarılması oldukça romantikti. Fakat orada bitmeliydi. Sonraki balkon sahnesi çok manasızdı. Koreliler çoğu dizide illa bekletirler sevgililerini, BOF'ta da hemen kavuşamamışlardı. Burada da kız Rahibe arkadaşına yardım etmeye gideceğim diye tutturup Afrika yollarına düşüyor. Tabii dönüşte yıldızıyla kavuşacağı kesin olduğu için mutlu ve neşeli bir ayrılış oluyor...
 
 
You’re Beautiful OST11. Hala (As Ever) – Lee Hong Ki
2. Gökyüzünden Aşağı – Oh Won Bin, Miss $
3. Demeden – 9th STREET
4. Güzel Bir Gün – Park Shin Hye
5. Söz (Promise)- Lee Hong Ki feat. Jung Yong Hwa
6. Kalbimim Çağrısı – Kim Dong Wook
7. Demeden – Park Shin Hye
8. Hala (As Ever) – A.N.JELL
9. Söz (Promise)- A.N.JELL
10. Demeden (Ver. Piyano)
11. Hala (Ver. Bossa)

You’re Beautiful OST2
1. Çünkü Aptalım - Park Sang Woo
2. Demeden - Jang Keun Suk
3. Ne Yapmalıyım - Park Da Ye
4. Hoşçakal - Jang Keun Suk
5. Güzel Bir Gün (Acoustic Ver.) - Park Shin Hye
6. Ne Yapmalıyım (Inst.)
7. Hoşçakal (Inst.)
8. Çünkü Aptalım l (Inst.)

Kısaca, You're Beautiful'u sevdim. Çoğu Kore dizisinde olduğu gibi ilk başta konu saçma, oyuncular yapmacık gibi gelse de karakterleri sevdikçe tüm düşüncülerim olumluya döndü. Keşke bir kaç bölüm daha olsaydı da izleseydim keyifle diye düşündüm.

Playfull Kiss gibi özel bölüm, mektup filan hiç bir şey yok mu ya bu dizide acaba? Olsa da izlesek...


 
 

 

30 yorum:

  1. Benim de favori dizilerimden. Başroldeki oyuncuların hepsini ayrı bir seviyorum. Gruptaki erkeklerin fazla feminen giyinmesi dışında her şey güzel.
    Park Shin Hye'a bu saç modelini çok yakıştırdım ben. Farklı bir hava katıyor, herkese yakışmaz o model :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi o da var, yani bu kadar kötü kesimli bir erkek saç modeli her kıza yakışmaz:) Ona bu bile yakışmış.
      fotoğraf çekimi için açık havadalarken yağmur yağdığında çok güzel bir elbise giyip saçını topuz yapmıştı koordinatör abla da makyaj yapmıştı, o gün ne tatlı olmuştu değil mi:)
      Jang Keun Suk ile sevgili olmamış mı bu diziden sonra, aslında ben onu Jung Yong Hwa ile çıkıyor sanıyordum.. Heastristing dizisinden sonra...

      Sil
    2. Evet çok şekerdi :)

      O dönem ne oldu ne bitti bilemeyiz net bir bilgi yok çünkü :)

      Sil
    3. Biraz Kore Magazini kurcalamak lazım galiba :)
      Uzaktan Al Haberi'ye bi bakalım :)

      Sil
  2. Çok güzel bir tanıtım yazısı olmuş unni, ellerine sağlık...:)
    Bende çok önemli bir yere olan ilk göz ağrılarımdan biri. Karakterlerini de kendisini de çok seviyorum.:))
    Jang Geun Suk o gülüşle herkesin kalbini kazandı sanırım. O gülüş gelene kadar favorim Shin Woo aslında.:))
    En sevdiğim dizilerden biri olsa da final açısından en saçma finallerden biri. Bu dizinin yazarlarını final yazma konusunda beceriksizler zaten. Hep aynı şeyi yapıyorlar, alıştım ben.:))
    Jang Geun Suk ile Park Shin Hye arasında o dönem çok dedikodu çıktı. Hatta Geun Suk'un annesi ikisini çok yakıştırdığını söylemiş birkeresinde. Bence çıkmışlardır o dönem.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çıkmışlardır ya, o gülüşe bakıp da o kadar sarılma öpme sahnesinden sonra aşık olmadan diziyi bitirmek mümkün olmamıştır Park Shin Hye'e :)
      Bir sahne vardı, ilk bölümlerde Go Mi Nam'ı gazetecilere göstermeden kaçırmak için Yoo hee yii'nin kıyafetlerini giydiriyorlar, o zaman Hwang Tae Kyung da kalakalıyor onu görünce.. Sonra aynı şekilde bir de yağmur yağdığı için çekimin ertelendiği gün de; serada onu o elbiseler içinde görünce afallıyor ama Shin Woo'yu görünce dellenip gidiyor, güzeldi ya, aklımda kalan bir sürü sahne var.
      En eğlenceli sahnelerden biri de cerrah titizliğiyle Domuz burnunu tavşana yerleştirmesiydi :) O bölümlerde de yanlışlıkla da olsa bol bol yakınlaşıyorlar. Bence mutlaka gerçeğe dönüşmüştür bunlar. Bananeyse :))

      Sil
  3. ama ben bunların kıyafetlerine ayrıca bittim :)

    tşkler post için..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyafetler iyi hoş da; şu Koreli erkekler tırnaklarına cila sürmeseler daha iyi olacak :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. cilayı bırak oje bile sürüyolar kızdan farkları yok vakka dizinin sonu ''hayal kırıklığı'':D

      Sil
  4. aa bunu izlemedim çok güzel bir yazı olmuş , ostları zaten gayet güzel oluyor .. güzel yorumların için çok çok teşekkür ederim :)))

    YanıtlaSil
  5. Hatırladım da bir aralar kore filmlerinin hastası olmuştum. :] Sanırım yeni bir dizi olarak da bunu izleyebilirim, özellikle anime karakterleri çok şirin göründüler gözüme. :]

    YanıtlaSil
  6. Kore dizilerini hiç izlememiş biri olarak çok merak ettim doğrusu:)

    YanıtlaSil
  7. Ya bence yong hwa daha taş.Burda onu seçmiyormuş.İzleyesim gelmedi :(

    YanıtlaSil
  8. erkekler kız yahu böyle erkek mi olur bizim türkiye erkek kılığına girse bi bayan hemen farkedelir ordaki erkekler kız gibi oldugunda farkedilmiyor değişik...

    YanıtlaSil
  9. shin woo çok daha yakışıklı ve sevecen ikisini daha çok yakıştırıyorum..:)

    YanıtlaSil
  10. daha dizinin başındayım ama bnce super bi dizi bof kadar olmasada bakcaz artık :)

    YanıtlaSil
  11. Rica etsem bana kore dizisi önerir misiniz The heirs yaban çiçeği playfull kiss personel taste heartsrings you fallen for me haricinde

    YanıtlaSil
  12. Tam bir kore hayranıyım.Sizlere

    YanıtlaSil
  13. merhaba arkadaşlar sizlere kesinlikle izlemek isteyeceğiniz ve çok beğeneceğiniz bir kaç dizi öneriyorum umarım beğenirsiniz.. ;)))
    1)boys ower flowers
    2)dream hıgh 1 ve dream hıgh 2
    3)school
    4)you have fallen for me
    5)playful kiss
    6)to the beautiful
    7)you are beautifl
    8)the heirs
    9)city hunter
    10)my girl friend is a gumiho
    11)bıg
    12)shut up flower boy band
    13)flower boy next door
    14)flower boy ramyun shop
    15)man from the stars
    umarım beğenirsiniiiiz ;)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 tanesini izledim..gerçekten güzellerdi..diğerlerini de izlicem...paylaştığın için teşekkürler...

      Sil
    2. shut up flower boy band haricinde hepsini izledim... hepside güzel senaryo ve iyi oyunculardı.. :) :)

      Sil
  14. bu korelilerin insanları sevimli olduğu için mi aşklarıda acayip sevimli oluyor :Dkıskanıyorum valla :(

    YanıtlaSil
  15. Bende çok merak etmiştim sandim ki shin woi ile beraber olur sonra yaziyi okudum ki tam bir hayal kirikliği valla bir kere shin woo daha tatli ve tam hayallerimi süsleyen erkek <3 yani izlemeyecem diziyi çunku shin woo nun ikinci erkek olmasi beni mahvediyor

    YanıtlaSil
  16. bu filme bayılıyorum hwang tae kyung<3
    favorimmm bunu hazırlayanın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. Izlicektim ama Shin Woo yu seçmiyor üzüldüm o daha yakışıklı ve tatlı

    YanıtlaSil
  18. Yazını çok beğendim :) Eline sağlık :) Aslında ben de Tae Kyung ilk gördüğümde onu seveceğimi sanmıyordum ama sonra ne olduysa birden kendimi ona aşık olan biri olarak buldum :D Hele dizide çok az görülen o tatlı gülümsemesi,gülüşünün aksine çok gördüğümüz kaş,göz ve dudak hareketlerine bayılıyorum :D Dudak hareketlerini görünce kendimi sırıtırken buluyorum :D Ama çok tatlı yav <3 Jang Geun Suk'u bu dizi sayesinde tanıdım ve mimikleri,sesi,oyunculuğuna kısacası herşeyine hayran kaldım <3 Çoğu insan Go Mi Nam Shin Wooyla olmalıydı deyip Tae Kyung'a gıcık kapıyor ama ne yalan söyleyeyim ben Tae Kyung gıcık kapdığım anda bile Go Mi Nam'ın Tae Kyungla olmasını istiyordum :) Jeremy benim tatlı civcivim yaa o neşeli halleri,ağabeylerini gay sandığında ve Go Mi Namdan etkilendiğini anladığındaki yüz ifadeleri,Go Mi Nam hakkında düşündüğünde yüzüne vurması çok tatlıydı ^^ Bu dizi gerçekten çok güzel..Kısacası her aklıma geldiğinde açıp izliyorum ^^ Bir de
    ..Tae Kyungun Go Mi Namı öpdüğü(Yeşil kıyafetli olduğu)bölüm hangisiydi?Ben unuttum o bölümü O_o 2 öpüşmeyi hatırlıyorum 1.Kızınca öpdüğü 2.Film izledikten sonra öpdüğü sahne
    ..Bu sahneyi hatırlamıyorum :/ Kaçıncı bölüm olduğunu söyleye bilirmisin?? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9.bölüm.Ama, o kısmı birkaç kez seyrettim öpüşme falan göremedim.

      Sil
  19. Güzele benziyor :D

    YanıtlaSil