4 Mayıs 2012 Cuma



Çocuk Eğitimi El Kitabı, Haluk Yavuzer'in 'Çocuk ve gençlik psikolojisi' konusundaki otuz yıllık mesleki birikiminin kısa bir özetidir. Kitabın temel amacı, çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim kurabilmeleri için, anne-babaların günlük hayatta karşılaştıkları eğitim ve iletişim sorunlarının çözümüne yönelik pratik önerilere yer verilmiş, yapılan pedagojik hatalar, olması gereken doğrularla birlikte ele alınmış, okumayı kolaylaştırmak için, her konu resimlerle desteklenmiştir.
Çocuk Eğitimi El Kitabı, 'kendini değiştirmek' konusunda 'istekli' ve 'kararlı' olan tüm anne babalar ve öğretmenler için, vazgeçilmez bir rehber olacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurul Başkanlığı tarafından ilk ve orta dereceli okul öğretmenlerine tavsiye edilmiştir. (arka kapak tanıtımından)

Pedagog Aylin İlden KOÇKAR'ın tavsiyesi üzerine aldığım kitap, resimlerle anne-baba & çocuk diyalogunun önce yanlış olanına, daha sonra da doğrusuna yer veriyor.

Kitaptan kendim adına, edindiğim en faydalı bilgi şu oldu: 'Çok zaman değil yoğun birliktelik, nicelik değil, zamanın niteliği önemlidir. Bu nedenle anne iş sonrası var olan zamanını yoğun bir şekilde çocuğuyla birlikte geçirdiği takdirde çocuk yeterli doyumu sağlar.'

Çalışıyor olmamdan ötürü çocuğumla yeterli vakit geçirememenin verdiği sızı, onu bırakmak, yanından ayrılmak düşüncesinin suçluluk duygusuyla kendimi maddeye yöneltip eve her akşam elimde çikolata ya da oyuncak ile gitme yanılgısında bulunmayıp, çocuğumla isteyerek, onun istediği şekilde, odasında, yerlerde, o istediği kadar oynayarak , birlikte yeni bir şeyler üretip el işi aktiviteleri yaparak ne kadar doğru bir yaklaşımda bulunduğumu  Prof Dr. Haluk YAVUZER'in bu kitabıyla daha iyi anladım.

Kitapta, 2003 yılında yapılan bir araştırmada; Çalışan Annelerin çocuklarının bilişsel işlemlerdeki performansının, çalışmayan annelerin çocuklarına göre daha yüksek düzeyde olduğunun saptandığı  anlatılınca yanlış yolda olmadığıma dair inancım pekişti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder