2 Ağustos 2012 Perşembe

Kore Dizisi / Boys Over Flowers

Not: Yüksek düzeyde spoiler İçerir :)
&

&

İsim / Name : 꽃보다 남자 / Kgotboda Namja / Boys Before Flowers
Others : Meteor Garden / Hana Yori Dango / Boys Over Flowers
Tür / Genre : Romantic / Comedy

Geum Jan Di / Koo Hye Sun



Go Jun Pyo / Lee Min Ho



Yoon Ji Hoo / Kim Hyun Joong


So Yi Jung / Kim Bum


Song Woo Bin / Kim Joon


Ga Eul / Kim So Eun


                                                                      Meşhur F4


Olay Kısaca Şöyle :
Çok anlaşılır olmadı dimi :) Öyleyse şöyle...

Shinwa Lisesi, Korenin en zengin grubu Shinwa'ya ait, sadece özel ailelerin ve çok zenginlerin çocuklarının alındığı bir okuldur. Ailesinin kurutemizlemeci dükkanında çalışan Jandi bir gün bu okula kurutemizleme siparişi götürdüğünde, F4 tarafından gördüğü eziyetler sonucu intihar etmek üzere olan bir öğrenciyi kurtarır. Olay medyada geniş yer görür ve okulun öğrencilerinin mutsuzlukları  gündeme gelir, Medyanın baskısından uzak kalabilmek için Shinwa Yönetimi tarafından Jandi, okula burslu olarak kabul edilir.

Okulun en prestijli ailelerinden ve çocukluklarından beri arkadaş olan dört öğrencinin kurduğu F4 isimli bir grup vardır. Hepsi fecii yakışıklı olduğu için tüm okul kızları tarafından çığlık çığlığa karşılanırlar. Aynı zamanda canları istediğinde istediği kişilere kötülük edip, kafayı taktıklarına kırmızı bir kart bırakacak tüm okulun eziyet etmesine müsaade ettikleri bir olayları vardır. Okula başlayan Jandi'nin huysuz, ters ve dobra tavırlarına kızan F4, kırmızı kartı Jandiye de bırakır ve Jandi'ye eziyetler başlar.

Özellikle Shinwa Gruplarının ve Okulun da sahibi, F4'ün de lideri olan; gaddar, korkulması gereken biri olarak tanınan Go Jun Pyo tarafından türlü oyunlara, ağır şakalara maruz kalan Jandi tavrından taviz vermeyip F4 ile bir mücadele içine girer. Go Jun Pyo'ya elinden geleni yapar ve ağzına geleni söyler.

Go Jun Pyo milli felaket yakışıklısı, ilk kez kendisine karşı gelen, lafını gediğine koyan  ve kendisine hayranlık göstermeyen bir kız ile karşılaşınca etkilenir, yavaş yavaş  Jandi'ye aşık olur. Jandi'yi etkileyebilmek için elinden geleni yapar. Her yerde karşısına çıkmaya ve ona türlü jestler yapmaya başlar. Ancak Jandi Go Jun Pyo'dan nefret eder ve ona kesinlikle taviz vermez, bir araya geldiklerinde aralarında hep bir gerilim oluşur.


Çünkü; Jandi'nin esas etkilendiği kişi, Ji Hoo'dur. Keman ve piyano çalan bir müzisyen, ağırbaşlı, sakin, yakışıklı, anlayışlı, kendi halinde biri olan ne varki çocukluk aşkının peşinde koşan Jin Hoo, Jandi'ye her zor anında destek olur ve tüm okul Jandi'ye eziyet ederken Ji Hoo O'nu korur. Bu durumda da Jandi Ji Hoo'dan hoşlanmaya başlar.



Go Jun Pyo, Jandi için sürekli planlar yapar, Jandi'nin en yakın arkadaşını da alıp hep birlikte Go Jun Pyo'nun ailesine ait adaya tatile giderler. Ada'da çok eğlecenli zamanlar geçirirler, Jun Pyo, Jandi'ye habire jestler yapar ama  Jandi de her fırsatta Ji Hoo'nun yanına gidip insanı deli eder ve bir akşam, sevgilisi Paris'e gidip başkasıyla birlikte olduğu için üzülen Ji Hoo'nun yanına giden Jandi ve Ji hoo romantik anlar yaşarlar, ardından öpüşürler.O sırada Go Jun Pyo gelip Ji Hoo'ya yumruğu çaktıktan sonra Jandi ile ilişkisini tamamen keser. Bunun üzerine Jandi ile Jin Hoo iyice yakınlaşıp bir gece çıkarlar..

Ama Jandi hiç mutlu değildir. Ji Hoo'ya odaklanamaz aklında hep Go Jun Pyo vardır ve gittikleri her yerde Jun Pyo ile olan anılarını anımsar. Daha sonra Go Jun Pyo'ya kendini affettirmeye çalışır. Uzun uğraşlar sonucu ortalık ılınır ve Jandi ile Pyo barışır. Ama aralarında çok büyük bir engel vadır. Jandi'ye kesinlikle karşı olan  Go Jun Pyo'nun Annesi. Jandi'ye ve ailesine her türlü kötülüğü yapar. Görüşmelerine imkan vermez. Jandi maddi olarak çok zor duruma düşer, okulun dışında bir sürü ek iş yapar, Go Jun Pyo eve hapsolur, Jandi ile görüşmesine Annesi izin vermez ama Ji Hoo hep Jandi'nin mutluluğu, iyiliği için çabalar. Kendisi de Jandi'den hoşlanmasına rağmen, birbirlerini sevdikleri için Go Jun Pyo'nun yolundan çekilri ve ikiliyi bir araya getirmek için uğraşır.


Diziyi İzlememiş olanların Okumaması Gereken Kısma gelecek olursak;

İşlerin tam da yolunda gittiği sanılan zamanlarda piknik yapmaya gidecekleri bir gün; Go Jun Pyo'nun babasının ölüm haberi gelir ve annesiyle aniden ülkeyi terk edip Macao'ya işlerinin, otelinin başına gider. Giderken de Jandi'ye kendisini beklemesini istediği ve duygularını yazdığı bir mesaj atar. Aradan 6 ay geçmesine rağmen bir daha hiç aramaz ve Kore'ye geri dönmez. Ülke ve Dünya çapında gündemde olduğu için sürekli dikkat etmesi gerekir ve eski yaşamından kimseyle görüşmez. Ancak Jandi daha fazla dayanamayıp, F4'ün desteğiyle Macao'ya gider. Uzun uğraşlar sonucu Go Jun Pyo'ya ulaşır ama ilgi göremez, Jun Pyo onun yüzüne bile bakmaz ve tanımıyormuş gibi yapar. Yine F4'ün yardımıyla bir araya geldiklerindeyse Jun Pyo, aralarında hiç bir şey olmadığını ve bir daha karşısına çıkmamasını ister.

Jandi o sırada gözyaşlarına boğulur ve tabi ben de. Dizi boyunca en çok ağladığım sahneler Macao'da oteldeki ayrılık sahneleri ve Jandi'nin Go Jun Pyonun resimlerini, videolarını haberlerde görüp, kendisine verdiği sözleri hatırladığı sahnelerdi.

Macao'dan kalbi kırılmış bir şekilde dönen Jandi, ek işlerine ve okul yaşantısına devam ederken yine en büyük destekçisi ve arkadaşı Ji Hoo olur. Bir gün Go Jun Pyo Kore'ye geri döner ve doğum günü partisi verir. Annesi tarafından Jandi de bu partiye çağırılır. O gece Annesi, Go Jun Pyo'nun iş ortaklarının kızı ile nişanlancağını duyurur. Bu ilan Go Jun Pyo'ya da süpriz olur ama elinden değiştirmek gelmez. Nişanlısı da Jun Pyo'ya aşıktır ev gölge gibi peşindedir. Ayrıca nişanlı kız Jandi ile de arkadaş olur. Jandi tüm üzüntüsüne rağmen ağzını açmaz ve Jun Pyo ile ilişikisini Nişanlısına söylemez.

Go Jun Pyo ve Jandi arasındaki aşk, bazen görüşmelerle, bazen tesadüflerle, bazen bakışlarla, bazen dokunuşlarla devam eder. Sürekli bir didişme halindedirler ama Annesine karşı koyamazlar ve Gu Jun Pyo'nun düğün günü gelip çatar.

Jun Pyo evlenmeyi hiç istemez ama bu durumdan kaçamıyordur, F4'ten yardım ister ancak onların da yapabileceği bir şey yoktur ve Jandi daha fazla dayanamayıp onu korkaklıkla suçlar, istemiyorsa evlenmemesi gerektiğini söyler. Go Jun Pyo da Jandi'den öyleyse, 'bana gitme de' diyerek destek ister. Ama Jandi susar...

Bundan sonra gelişen olaylar, bazen acı, bazen tatlı tesadüflerle, gözyaşlarıyla geçer. Ama dizinin sonunda mutluluk vardır...




&


Lee Min Ho'yu tanıdığım, hayranı olduğum bu diziyi çok sevdim. Tüm oyuncular harikaydılar. Ve rollerine çok uygundular. Başlarda Jandi yerine daha güzel bir kız oynatsalarmış diye düşündüysem de, sevimli yüzü ve sıcak gülüşü, tatlı, samimi hareketleriyle herkese olduğu gibi bana da kendini çok sevdirdi.

Dizi boyunca, özellikle 10. bölümden sonra duygulanıp ağladığım bölümlerde sürekli dizinin sonunu merak ettim, Jun Pyo'nun annesine lanet okudum ve bu dizinin kesinlikle mutlu son ile bitmesini diledim. Hem de Go Jun Pyo'ya fena halde tutulmuş olmama rağmen :)

Dizide beni şaşırtan konu; Jandi ve Go Jun Pyo'nun aralarındaki aşka tamamen inanmış olsam da; romantik anlarının çok fazla olmamasıydı. Tam yakınlaşacaklar, Jandi kaçıyor, tam öpüşecekler Jandi şoka giriyor.. Bence duygusal anlar daha fazla olmalıydı.. Neredeyse Ji Hoo ile Jandi'nin yakınlaştığı, duygusal anlar daha fazlaydı.

Dizide eksik kaldığını düşündüğüm bir son ile karşılaştım. Tamam mutlu bir son, ama güzel bir son değil. Doyurucu gelmedi bana. Jandi ve Go jun Pyo'nun evlendiğini, mutlu günler yaşadığını, Jandi'nin doğru düzgün giyindiği ve ailesinin fakirlikten kurtulduğu günleri görmek isterdim.

Ayrıca, komadayken kitap okuduğu, Go Jun Pyo'nun babasının iyileşince, Jandi'yi hatırladığı, birleşmeleri için destek olduğu ya da evlendiklerinde geliniyle çok iyi anlaştığı anlara dair görüntüler olmalıydı. Bunlar eksikti. Keşke 2.sezon çekilse de F4 'ün ilerideki yaşamlarını görebilsek..

Dizinin Japon versiyonunda, finalde, ana karakterlerin evlendiği, düğün sahnesi de varmış. Ama bu diziyi, bu oyuncularla öyle sevdim ki, ne Japon verisyonunu, ne animesini izlemeyi kesinlikle düşünmüyorum. Zaten Japon F4 yakışıklı bile değil, ne izlicem :)

BOF'u herkese kesinlikle tavsiye ediyorum. Kore dizileri izlemeye başlamış biri zaten BOF'u es geçemez.. Benim gibi Kore dizileri müptelası olma yolunda biri de, Müziklerine, şarkılarına da bayıldığı Boys Over Florwers'ı, diziyi bitirdiği gün,  bir süre sonra yeniden izlemeye karar verir.










44 yorum:

  1. Hoş bir tanıtım olmuş, ellerinize sağlık.:))
    Dizinin finali gerçekten de hiç doyurucu değildi. Hatta mutlu son olmasına rağmen beni çok mutsuz etmişti.:)
    Ben Japon versiyonuna da göz attım geçen hafta. Benim BOF izlemememim üzerinden 1,5 yıl geçtiği için Japon versiyonuna da severek inceledim. Tabi bildiğim hikaye olduğundan bazı sahneleri atlaya atlaya göz attım. Ama özlemişim BOF hikayesini.:))
    Şimdi için değil ama ilerisi için size de tavsiye ederim. Tabi ilk göz ağrısının yerini doldurmuyor asla.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..
      Japon versiyonunda 24. bölümde Jandinin havuza düşmesiyle Go Jun Pyo'nun hafızasının yerine geldiği sahneyi, son bölümdeki evlilik teklifi sahnesini ve sonra da düğün sahnesini merak ediyorum.
      Gerçi sırf onlara bakınca da bir şey hissedilmez, karakterlere ısınılmadığı için, madem öyle ben de şu Japon verisyonunu bir izleyeyim, ama animeyi izlemem bak, onu söyleyeyim :) Çünkü o Çizimler çok eski, şimdi yeniden çizseler muhteşem iş çıkarırlar ama..

      Sil
  2. Evet çizimler gerçekten eski bende dayanamadım izlemeye.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, dayanılacak gibi değil.Ama bir anime için yapılmış senaryoya göre nasıl da harika değil mi?

      Sil
    2. Animelerin senaryoları nice dizilere taş çıkarır aslında.:))

      Sil
    3. O zaman sen bana bir anime öner :)
      BOF tarzı bir konu olsun mümkünse :)
      Özel sipariş bir senaryo yani :)

      Sil
  3. Bütün yorumlarım boşuna değilmiş değil mi ? Dizi unutulmazlar arasında.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırr hiçbiri boşa gitmedi. Sayende hastası oldum dizinin.ve, Lee Min Ho'nun. O kadar sevdim ki diziyi, bitmesini hiç istemedim. Ben bir 20 bölüm daha izlerim onları.
      Ama en sevdiğim, en eğlenceli bulduğum bölümler, hepsi okuldayken Go Jun Pyo'nun sürekli jestler yaparak, kur yaparak geçirdiği zamanlar..

      Sil
  4. Bitti demek, okuduğuma göre çok beğenmişsin. Bi ben izleyemedim şu Bof'u. Ama yakında ona da başlarım. Şimdi Secret Garden' ı izliyorum. Peki ya sen başladın mı yeni diziye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Secret Garden'ı umarım ki çok beğeneceksiniz.Benim uzun süre etkisinden kurtulamadığım unutamadığım bir dizi oldu.

      Sil
    2. Canım, sen nasıl BOF'u izlemezsiiinn. Şiddetle kınıyorum seni :) Hemen Secret Garden'ı bitir ve Boys Over Flowers'a başla.
      Ben de yeni bir diziye başladım. Henüz sadece bir bölüm izlediğim bu dizi de Secret Garden :)

      Sil
    3. Kınama ya! İzlerim bi zaman ama şimdi değil:D
      Sen secret garden' a mı başladın?
      The king 2 hearts :( ????

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Secret Garden'a başladım canım. Ancak henüz sadece iki bölüm izleyebildim. İlk bölümdeki araba sahnesine bayıldım :)
      Aslında Lee min Ho var diye öncelikle City Hunter'ı açtım ama ilk bölümün yarısında kapandı ve hangi siteyi açtıysam izleyemedim daraldım, ben de Secret Garden'a başladım :)

      Sil
    6. hııı, ben de 18. bölümeyim.
      yarın biticem çok güzel bi dizi. Yeni diziye başlıycam ama karar veremedim

      Sil
    7. Bu arada Scent Of A Woman (tabii ki kore versiyonu :) gerçi diğer versiyonu da güzel ) dizisini de izledim,Secret Garden dan sonra en favori dizimdir.Karakterler olsun müzikleri olsun diziye cuk oturmuş.Secret Gardenda da aynıydı mesela onun müziklerini hala unutamam.Zaten dizi kendini bu saydığım detaylarla belli ediyor. Scent Of A Woman izlemediyseniz şiddetle tavsiye edebilirim.

      Sil
    8. aaa, oldu mu ama şimdi :) Benim Boys Over Flowers tavsiye sayfamda, başka bir dizi tavsiye edilir mi hiç, yapılır mı bu BOF'a, F4 yakışıklılarına :)))

      BOF'un 24. bölümündeydi sanırım, Go Jun Pyo'nun teknedeki sevgilisinin yanına koştuğu bir sahne vardı kii, Jun Pyo'nun yakışıklılığı, arka fondaki müzik, işte bu benim için unutulmazdı.

      Sil
    9. Bilseydim mail ile cevap atardım özür yani bilemedim :)Bu sayfadaydım direk buraya yazdım.O hiç aklıma gelmedi.Please!!!

      Sil
  5. BOF bende izledim eğlendim,üzüldüm,kızdım ve bu yaşta So Yi Jung(Kim Bum)'a aşık oldum :)Ayrıca cyrstalll katılıyorum dizi unutulmazlar arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 49 Gün'den de çok etkilenmiştim ama burada Gu Jun Pyo'nun da varlığı etkisiyle, dizi hayatımın parçası oldu sanki, gün içerisinde sık sık aklıma geliyordu ve ben kaptırıp gidiyordum :)

      Sil
    2. 49 günü bir türlü izliyemedim denk geliyorum ama nasip olmadı. Aklımda bulunsun o zaman teşekkürler.

      Sil
    3. 49 Gün, çok farklı bir dizi.
      İzlediğim Kore dizileri arasında yeri ayrıdır. Ki; bir çok Kore Dizisi takipçisi için de öyle. 49'günün konusu ile ilgili bir postum var, buradna okuyabilirsiniz: O zaman hemen izlemeye başlayabilirsiniz :)
      http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/07/kore-dizisi-49-gun.html

      Sil
    4. Yazıya göz attım.Zaten şu an bir kore dizisi izlemiyorum o zaman en kısa zamanda izlemek gerek.

      Sil
  6. bu kore dizilerini çok sık görüyorum bloglarda,
    sonunda bende bulaşacağım galiba.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cep aynası, bir bulaştın mı, paçayı kurtaramıyorsun valla, ona göre:)
      Ben de, çok tavsiye edilen bir diziyi izledikten sonra; Korelileri öyle çok sevdim ki, tavsiye edilen farklı dizilerden, bari şunu da izleyeyim, bunu da izleyeyim derken; kaptırdım gidiyorum :)

      Sil
  7. Sanırım kızıcaksın senin bof sayfanı başka bi yazı koymama, ama haber vrmek istedim mine sota' nın kitabına yorum bırakmışsın cevap hazır D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Yok bebeğim kızmam ya, şakaydı o. Ama yani Lee Min Ho'ya haksızlık edilmesini istemem sadece :)
      Sen nerelerdesin bu arada, senin soluğun çıkmıyor..
      Mail atsana bana
      ceylininannesi@gmail.com

      Sil
    2. evet ya gözükmüyorum sen de öylesin ama! :) Bi bloggerla tartıştık yanlış anlaşılma yüzünden ondan sıkıldım blogdan

      Sil
    3. cevaplar hazır yorum bıraktığınız her posttan

      Sil
  8. Burada bahsettiğiniz bütün kore dizilerini izlemiş bulunuyorum, nedense bana çok eğlenceli ve romantik geliyor:)Bunları izlediğim
    için arkadaşlarım bazen dalga geçiyor benimle ama olsun izlemeye devam:)Benim en sevdiğim kore dizilerinden biri de "full house" tavsiye ederim.Eminim seveceksiniz:)

    YanıtlaSil
  9. Dizide keman calan Kim hyun joong'un çaldıgı kemanın adını bilen varmı?

    YanıtlaSil
  10. flimin finalı yetersizdi ayrıca

    YanıtlaSil
  11. bof'ta 18. bölümün başında heyecanlı bi müzik çalıyodu... onu bulmamda yardımcı olurmusunuz lütfen

    YanıtlaSil
  12. Biri lütfen 18.bölümün başında çalan piyano ya da keman müziğinin adını bulsun -ya da söyleyin o kadar aramama rağmen bulamadımmmm :(

    YanıtlaSil
  13. lee min ho çok sevimli ama ben kim bum taraftarıyım çünkü çok şirin ve ayrıca çook yakışıklı

    YanıtlaSil
  14. çok iyi bir oyuncusun ve çok tatlısınnnnnnn

    YanıtlaSil
  15. I ωаs suggested this websitе by my сousin.
    I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You're ωonderful!
    Thanks!

    my web sitе; bulma oyunları

    YanıtlaSil
  16. It is the best time to maκe a fеw plаnѕ for thе future
    and іt's time to be happy. I'νe learn this publish and if I coulԁ I ωant tο
    rеcommеnd you few faѕcinatіng things or advіce.
    Ϻaybе уou can write nеxt articles regaгdіng this artіcle.

    I desire tο rеaԁ еνen more
    isѕues approхimatеlу it!


    my ωeb blοg: melek oyunları

    YanıtlaSil
  17. korecan olmamın sebebı gunesi beklerkenın bofun turkce versuyonu olmasymıs bofu ızlemden once bu sıteyı okumuştum we hemen ızlemek ıstemıstım 2 günde bıtttı :) geclerıde ızlıyodum ama neyse dızı cok guzeldı lee mın ho ya gelen ucan tekmeden sonrakı gulusu benı maffettı cok yakışıklıydı . dızının sonu benımde pek ıstedıgım gıbi bıtmedı ama olsun bence superdı :)

    YanıtlaSil
  18. diziya dün başladım bugün 11. bölüme geldim. Bir türlü bırakamıyorum merakla bekliyorum neler olacağını

    YanıtlaSil
  19. finalinde ne oluyor lutfen ysziiiinnnnn

    YanıtlaSil
  20. Harika anlatım olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  21. Açıklama güzel olmus bem bofun hayranym ve resmen tutuldm telimde hepsinin 60 tane fotosu warrrr

    YanıtlaSil
  22. sizce bofun sonu ya da içeriği güneşi beklerkeninkiyle aynı mı olacak?

    YanıtlaSil