19 Temmuz 2012 Perşembe

Kore Dizisi / 49 GÜN


49 Gün..

Koresever arkadaşların tavsiyesi üzerine izlediğim 20 bölümlük drama ve fantastik bir dizi..



İzlediğim ilk bölümden itibaren beni etkisi altına alan muhteşem bir senaryo, inanılmaz bir olay örgüsü, çok güçlü karakterle ortaya çıkarılmış şahane bir dizi.

                                                             Shin Ji Hyun

Zengin bir ailenin tek kızı olan Shin Ji Hyun, çocukluğundan beri istediği her şeye sahip olmuş, hem güzel, hem zengin, hem pozitif, hem neşeli, güler yüzlü, süper giyinen, hiç kimsenin hakkında kötülük düşünmeyen, inanılmayacak derecede iyi, Melek gibi bir insan.

Babasının şirketinde müdür olarak çalışan yakışıklı ve yetenekli nişanlısıyla evlenmelerine bir hafta kala bir trafik kazası geçirir ve komaya girer..

                                                                  
                                                 Song Yi Soo / Ruh Bekçisi

 Beş yıllık bir görev süresi olan Ruh bekçiliğini yapan, ölen insanlara öldüğünüğünü anlatıp öbür tarafa gönderen, dünyadayken, ölmeden önce geçirdiği günlere dair hiç bir şey hatırlamayan 23 yaşında bir erkek.


                                                             Song Yi Kyung

Song Yi Kyun, beş yaşındayken ailesi tarafından terk edilen, yetimhanede büyüyen, çocukluğundan itibaren yetimhanede birlikte büyüdüğü, delice aşık olduğu sevgilisi öldükten sonra yaşama küsen, üstü başı perişan gezip, gündüzleri uyuyup geceleri çalışarak hayatını sürdüren yapayalnız bir kız.



Shin Ji Hyun'un, Song Yi Kyun'un bedenine girebilmek için, uyumasını beklediği anlar..


                                                  Kang Min Ho

 Shin Ji Hyun'un yetenekli, başarılı, Amerika'da eğitim görmüş, babasının şirketinde üst yönetimde görev yapan nişanlısı. (Çok fakir bir aileden gelen, babası içki içip ailesine bakmayan biri olduğu için yıllarca çok çekerek yoksulluğa diş bileyip; fakirlikten kurtulup, çok paraya sahip olmak için gözünü karartmış bir adam)


                                                  Shin in Jung

Shin Ji Hyun'un liseden beri en yakın arkadaşı. Babası öldüğü ve çok fakir bir ailesi olduğu için, Shin Ji Hyun'un ailesi tarafından sahiplenilmiş, okutulmuş ve evlerinde yaşamış. Şirketlerinde, Shin Ji Hyun'un babasının sekreteri olarak çalışıyor. Ama ilk günden itibaren Shin Ji Hyun'u kıskanmış, bir gün intikam alma, onu küçük düşürüp, kendisinin çektiklerini O'na yaşatma hırsıyla dolmuş..


                                                    Hang Kang

Shin Ji Hyun'in lisede sürekli tartıştığı, aralarında hem bir gerginliğin hem de, çekimin olduğu arkadaşı. Liseden sonra Amerika'ya giden, babası çok zengin olan Hang Kang, orada okulda Kang Min Ho ile arkadaş olur ve Koreye döndüklerinde buluştukları zaman Shin Ji Hyun'un, Kang Min Ho'nun sevgilisi olduğunu görür. Lisedeki en son görüşmelerinde tartıştıkları için Shin Ji Hyun'a soğuk ve ters davranıyordur. Ama; içinde O'na karşı, engel olamadığı hisler vardır...


Shin Ji Hyun'un Lise'de Hang Kang tarafından ağlatıldığı an..

Trafik Kazası geçirerek komaya giren Shin Ji Hyun'a ruh bekçisi gözükür ve kaderinde olmayan tarihte ölümle karşılaştığı için kendisine 49 günlük bir şansın tanındığını anlatır.
Eğer 49 gün içinde kan bağı olan kişilerin haricinde kendisini candan seven üç kişinin içten gözyaşını alabilirse dünyaya geri dönecek ve yaşamına kaldığı yerden devam edecektir.

Üç gözyaşının boynundaki bir kolyede birikmesi gerekir. Ama bunu gerçekleştirebilmek ve insanlarla iletişim kurabilmek için bir başkasının bedenine girmesi ve kimliğini açık etmemesi gerekmektedir. Ruh bekçisi tarafından Song Yi Kyung'un bedenini kullanacağı bildirilir. Çünkü bir ruh olarak kimse tarafından görülemiyor, duyulamıyor ve cisimlere dokunamıyordur.


Song Yi Kyung'un bedenini kullanıp sevdiklerinin karşısına, kendisinin bir arkadaşı olarak çıkıp onları kendisi için ağlatmaya çalışır. Ama her gözyaşı gerçek gözyaşı değildir ve kalpten gelmiyordur. O yüzden gözyaşlarını bir türlü toplayamaz.


49 gün azaldıkça kendisine yapılan çok büyük ihaneti öğrenir, hem aşkının, hem dostluluğun yalan olduğunu öğrenmenin acısını yaşarken, hem de babasının şirketini kaybetmenin, ailesinin iflasın eşiğine gelmesinin üzüntüsünü çeker ve kendi ömrünü unutup babasının şirketini kurtarmak için uğraşır.
                                             Shin Ji Hyun Annesi ve Babası ile birlikte evlerinde yemek yerken...

Birbiri ardına terslikler yaşanırken 49 günün sonuna yaklaşılır... Shin Ji Hyun ölüme gideceğini düşünürken yarıda bıraktığı bir çok şeyi gerçekleştirir. Ailesi ve arkadaşlarına ufak notlar, özel eşyalar bırakır..
Her şey sona ermek üzereyeken hiç beklenmedik bir durum gerçekleşir ve çok büyük bir sır açığa çıkar...


Dizinin bir çok bölümünde gözlerim doldu ama son iki bölümde, özellikle 20. bölümde bolca ağladım. Kore dizileri Türk filmleri gibi mutlu bitmiyor ne yazıkki..
49 Gün'e, bir çok sahnesine dair paylaşmak istediğim çok şey var ancak; diziyi izleyecek olanlar için sürprizi kaçmasın diye yazmıyorum..
Çevremizde bizi seven bir sürü kişi olduğunu sanırken; kalpten sevenler ve gönlünden koparak bizim için gözyaşı dökecekler hakkında bir kez daha düşündürecek, duygularımıza dokunacak bir senaryo..
Bu güzel, farklı, fantastik,duygusal diziyi herkese, kesinlikle tavsiye ediyorum...









34 yorum:

  1. İlginç.. Ve bir o kadar da merak uyandıran..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bir izle de Eda'cım, bir bölümden, diğerine geçene kadar bile meraktan sabredilemeyeceğini göreceksin :)

      Sil
  2. Diziye yarısına yakın bir yerdeyken başlama imkanım oldu arkadaşım Fatma'nın ısrarları ile şuraya bak buraya bak derken birde baktım çok sürükleyici aşk,entrika,gizem,dostluk,kıskançlık ve yalan! duygularının içiçe yaşandığı bir dünyanın içinde kaybediverdim kendimi... Bunun yanında karakterlerin çok başarılı olması senaryonun akıllıca iğne oyası gibi işlenmiş olması Korenin gizemli bir okadar da doğal görüntüleri,kültürünün yansıtılmış olması sanki oraları gezip görmüş hatta dillerini bile çözmüş edasına sokuverdi beni.Henüz 15. bölümün ikinci yarısındayım ve sabırsızlıkla sonunu getirmeyi bekliyorum çünkü gelişme aşaması,iğne gibi işlenen o oya artık sökülmeye başladı.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhteşem bir senaryoydu, haklısın. Her türlü duygunun var olduğu, insanın dönüp kendi hayatına bakmasına sebep olan bir konu.
      Hem çok güzel bir dizi izlemiş olduk, Hem Kore'yi, Jinan'ı görmüş olduk, dimi unni :)

      Sil
  3. Bu arada okadar dalmışım ki adımı yazmayı unutmuşum ::))) Mehtap ŞEN
    Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  4. Demek bitirdin unni
    Nasıl çok güzel demi beğendin. Tavsiyelerime ve ısrarlarıma yenik düşmeyen bir dizi değil miydi?
    Dizide çok ayrıntıya girmeyen türk dizileri gibi sıkıcı olmayan 20 bölümde biten bi dizi.
    Tüm ıyuncular rollerini hakkıyla oynadılar. Bize sanki dizide yaşıyomuşş gibi hissetirdiler.
    song yi kyung un 2 dizisi 1 filmi çekilecek
    ji hyun un 2 dizisi çekildi
    ruh bekçisinin de 2 dizisi çekildi. izlemek istersen isimleri söyleyebilirim. Ama benim şimdi sana önerim the king 2 haerts
    süper bi dizi biraz duygusal biraz komik biraz heyecan verici kesinlikle izle
    49 ddays i de cyrstall (sanırım) ve ben önermiştik güzel de çıktı yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirdim unni, bitirdim :) Şahane bir diziydi.
      Bir izleyenin; bir de izlemeyenin pişman olduğu cinsten.
      Oyuncular çok iyiydi, hele kadın oyuncular, o kadar gerçekçi ağlıyorlardıki etkilenmemek elde değildi.
      Cyrstalll'in tavsiyesiyle başlamıştım 49 Gün'e, ardından senin ısrarların geldi, sayenizde kitap okumayı bile ikinci plana atıp diziyi izledim :)
      İkinize de çok teşekkür ederim..
      Hang Kang'a da göz diktim bu arada, o benim Oppam, hiç biriniz yan gözle bakmayın bundan sonra :)
      Gerçi ruh bekçisini de çok beğendim ama o kadar da bebe yüzlüye gerek yok. Hang Kang ceketleriyle olsun :), saç modeli, güzel yüzüyle olsun yeterince karizmatik bir oppa :)

      Sil
    2. aaa senden önce izledim ben o diziyi. Baktım bile yan gözle. Ama benim oppam o değil. The king 2 hearts, brilliant legacy ve my girlfriend is gumiho daki Lee Seung Gi

      Sil
    3. ama google de ki resimleri iğrenç.
      Küçüklük resimleri var.
      ben naver de bakıyorum

      Sil
    4. of akklıma geldikçe yazıyorum yorumlar bölük bölük oldu. Neyse the king 2 hearts da olabilir ama my girlfriend is gumiho da olabilir, my princess de en iyisi 3 diziyi de cyrstalll soralım onun da fikrini alıp bitanesini seçelim ve sen de onu izle.
      Benim de öneriye ihtiyacım var şu an hiç bişi izlemiyorum. Durum böle olunca da kore filmlerine taktım kafayı o da süper tabi ki

      Sil
    5. The King 2 Hearts'ı merak ettirdin inan bana, BOF bitsin hemen ona başlayacağım :)
      Bütün önerilerin için çook çok teşekkürler...Harikasın

      Sil
    6. bişey değil, nasıl beğendin mi boys over flowers' ı ? ben bi izleyemedim onu

      Sil
    7. Beğenmek mi, bayıldım ya. bitecek diye ödüm patlıyor :)

      Sil
  5. bu arada bişey demeyi unuttum o kadar güzel özetlemişsin ve türk dizileriyle çok güzel karşlıştırmışsın ki tekrar izlemiş gibi oldum neredeyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E tabi, biz kendimizi bildik bileli, Türk filmi ve dizileriyle mutlu sonlara, sadece kötülerin Hakkın Rahmetine kavuşucağına öyle bir alışmışız ki, bu üzücü son beni sarstı resmen. Tam da gözyaşlarını toplamışken. Hay böyle kadereee.... dedirten cinsten.
      Bu arada yine cyrstalll'in tavsiyesiyle çok öneceden gözüme kestirdim bir dizi vardı, dün oan başlayıp bir bölüm izledim. O 25 bölümmüş, onu bitirince de senin the king 2 haerts'ı izleyeceğim.
      Kuzum sen blogu aç da biran evvel, şu güzel dizileri, benim gibi tek tek açıklamalarıyla anlat bakalım bize ;)

      Sil
    2. başladığın dizi hangisi??

      Sil
  6. Bütün bunlardan ben sorumluyum değil mi ? Öyleyse kendimi hiç pişman hissetmiyorum.Bence harika şeylerle karşılaşıyorsun bulaştırdığım Kore hayranlığı sayesinde :P 49 Days de onlardan biri.Müthiş bir diziydi.Unutulmaz ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet, senin başının altından kalktı esas :) Sizin yüzünüzden iş güç yapamaz oldum. Aklım fikrim dizide, en ufak bir fırsat yaratsam da açsam izlesem diyiyorum.
      Gerçekten çok güzeldi, keşke mutlu sonla bitseydi. Shin Ji Hyun'un ölümüne deliler gibi ağladım. Song Yi Kyung'u tam sevmeye başlamıştım ki; şimdi Ji Hyun'un sefasını o sürüyor diye biraz cephe aldım :)
      O da çok üzüldü tabi, hem sevgilisini am buldu sanırken bir daha kaybetti, ve çok sevdiği Ji Hyun'u, kızkardeşini kaybetti, Yine de şanslı ki, bir aile kazandı.

      Sil
    2. Sonunu neden yazdıııın :D Okuyan olursa heyecanı kalmaz :)

      Sil
    3. Bu diziyi izlememiş olan; benim upuzun tanıtımımı okuduktan sonra; üstüne bi de yorumları okumaz, merak etme :)
      Sadece diziyi izleyip hastası olanlar altındaki yorumları da severek okuyabilir :)
      Bu arada ben de BOF'tan iki bölüm izledim ;)

      Sil
    4. cyrstalll bana da dizi önerir misin?
      Jebal...

      Sil
  7. Müjdemi istesem mi istemesem mi bilemiyorum ama dayanamayacağım.
    Kore' de Fatmagül'ün Suçu ne, Kuzey Güney, Ezel ve Son dizileri yayına geçti haberiniz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neee, Fatmagül'ün suçu ne mi :) Artık o dizideki saçmalığa, Fatmagül'ün masum kız triplerindeki uyuzluğuna nasıl tepki verecekler merak ediyorum.
      Türkiye'yi tanıtma açısından iyi olur ama çünkü İzmir'in harika görüntüleri veriliyordu o dizide..

      Sil
    2. evet ya bende şok oldum bunu duyunca ezel güzel bi tek içlerinde. ve hepsini de 16 ve 20 bölümden fazla naparlar artık bilmiyorum. Bence Öyle bir geçer zamn ki olabilir di. Ben zaten türk dizisi izlemiyorum ki. zaten şimdi ara verdim izlemiyorum kore dizisi.doğrsusu bulamıyorum ne izleyeceğimi.
      en.korea.com dan oylama yapabilirsin. Böylece en güzel dizi en iyi aktör ve aktris seçilecek ben the king 2 hearts verdim. my princess de çok güzel ama.
      bi de bloguma baksana bi nasıl olmuş?

      Sil
    3. Canım bu eski blog değil mi, artık yalnız sana ait mi oldu?

      Sil
    4. yo yeni blog açtım ama geri sildim cesaret edemedim. Blog da bi kaç değişiklik yaptım da ondan yani:D

      Sil
  8. Ön kayıt için başvuracakların hem indirimli kayıt olma hemde en güzel Work and Travel işlerini seçebilme imkanını yakalacaklar. Ve şu hatırlatma da aklınızda olmasını isterim Amerika Uçak Bileti en ucuz alım tarihleri Kasım-Aralık ve Ocak ayları en ucuz bilet alım ayları olduklarını unutmayın.

    YanıtlaSil
  9. kore fılmlerınde cok gulerdım nedense yapay gelırlerdı uzun zamandr ızlemıyorum keınlıkle ızlemeye calısacagım..gerxı ısten eve evde kuzuyla kuzu uyuyunca bende sızmaca:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak, bu dizi hiç komik değil, yapay da değil, anlıyorum yapay derken neden bahsettiğini, çok komik oluyor bazıları ama bu çok farklı bir dizi, kuzu uyuduktan sonra sızma, diren :) her akşam bir bölüm izlesen bitecek 20 günde, hiç pişman olmayacaksın, bana inan ;)

      Sil
  10. a cok merak ettim ben de izleyecegimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta başlamalısın, çok farklı bri teması var. Üstelik de oyuncular da çok tatlılar, izlemesi çok keyifli...

      Sil
  11. Gerçekten çok iyi bir kurgu. Son ana kadar heyecanını kaybetmeyen bir dizi. İnsan izleyince etrafımdakiler bana karşı ne kadar dürüst diye düşünmeden edemiyor. :)) Emeğine sağlık,güzel bir post olmuş. :))

    YanıtlaSil