24 Temmuz 2012 Salı

Bahçemde Yeşeren Umutlar / Debbie MACOMBER


Yayınevi : Martı
Yazar: Debbie MACOMBER


NEFES ALDIĞIMIZ SÜRECE HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ KALMIŞ SAYILMAYIZ... Aradan uzun yıllar geçmişti. Bu süre içinde yaralarım iyileşmiş, mutlu bir evliliğim ve iki çocuğum olmuştu. Tüm bunlara bakıldığında her şey yolunda gibi görünüyordu ama iç dünyamda hissettiklerim bambaşkaydı…

Eksik kalan bir şeyler, geçmişime dair cevaplanması gereken sorular vardı. Gidilmemiş yollara, gerçekleşmemiş hayallere duyduğum merak sürekli aklımı kurcalıyor, zamanı geri almak ve yarım kalan anıların kapılarını aralamak istiyordum.

Yaşadığımız dünyanın iyi-kötü, acı-tatlı ne çok sürprizle dolu olduğunu anlatan, şaşırtıcı olduğu kadar etkileyici bir roman. Debbie Macomber, 'Küçük Mucizeler Dükkânı' ve 'Bir Yumak Mutluluk’tan sonra yeni kitabı Bahçemde Yeşeren Umutlar ile seriye bambaşka bir lezzet katıyor.(Arka Kapak Tanıtımından)




Küçük Mucizeler Dükkanı ve Bir Yumak Mutluluğun ardından Bahçemde Yeşeren Umutlar çıkınca, ilk iki kitabın devamı sanarak hemen aldım. Hem de Küçük Mucizeler Dükkanı ve Bir Yumak Mutluluğa bayılmamış olmama rağmen..

 Ama; Bahçemde Yeşeren Umutlar'a bayıldım.. Tamamen farklı karakterle, bambaşka bir hikaye yaratılmış olmasına rağmen, kitabın sonunda Küçük Mucizeler Dükkanı ve Bir Yumak Mutluluk'un ana karakteri Lydia Hoffman ile Bahçemde Yeşeren Umutlar'ın Susannah'ının dördüncü kitapta bir araya geldiğini anladım..

Bahçemde Yeşeren Umutlar'da Susannah adında, mutlu olduğu bir evlilik ile iki yetişkin çocuğa sahip bir öğretmenin, babasının ölümünün ardından geçmişini sorgulaması ele alınıyor.

Geçmişinde gitmediği yollara gitseydi hayatının nasıl şekilleneceğine dair sorular Susannah'ın beynini kurcalarken; yaşlı annesini huzurevine yerleştirme, ailesinin evini, mobilyalarını, eşyalarını tasnifleyerek, atılacak, saklanacak, birilerine verilecek olanları düzenliyor. Tabii bu her insanın hayatında başına gelebilecek durum, anıları yad ederek hüzünlendiği, sevdiklerine ait manevi değeri olan eşyalara ne yapacağına karar vermek zorunda olmak gibi zor anları beraberinde getiriyor..

 Bir yandan; Lisedeyken birdenbire hayatından çıkarak, ortalıktan yok olan sevgilisini, olayın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen unutamadığı için, onu bulabilmek adına bir dedektif tutuyor. Bir yandan; yıllar önce ölen genç abisinin hayatına dair gizemleri çözmeye çalışıyor. Bir yandan; sevgilisinin kaybolmasından sorumlu tutarak ölene dek küs olduğu babasıyla içsel hesaplaşmalar yaşayıp babasına ait anılarla karşılaştıkça ve aile sırları ortaya çıktıkça, babasını anlayıp, kendisini ne kadar çok sevmiş olduğunu fark ediyor...

Olay örgüsü, cevapsız sorular kitabın sonunda şaşırtıcı bir sürpriz ile çözülüyor.. Ve bu sıcacık hikaye, bir sonraki Debbie Macomber kitabında Susannah'ın, Lydia'nın örgü dükkanının yanında bir çiçekçi dükkanı açmaya karar vermesiyle sonlanıyor...

Okuryatar'daki yazım....





18 yorum:

  1. Yazarın henüz hiç kitabını okumadım ama kitapçılarda ve bloglarda sık rastlıyorum, merak ediyorum o yüzden:)
    Paylaşımın için teşekkürler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esasen ben de, ilk iki kitabını okuduktan sonra bu yazarın fazla abartıldığını, dilinin çok basit olduğunu ve hiç edebi bulmadığımı söylüyordum , yine de üçünkü kitabı almaktan geri durmadım ve bu kitabı sevdim, gerçekten sevdim. Kendimden bir şeyler buldum...

      Sil
  2. Merak ettim kitap ilgimi çekti en kisa zamanda okumaya çalışacağım
    Teşekkürler öneri için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende daha çok kitap önerisi var :)
      Ne öner öner bitiyor, ne de oku oku :)

      Sil
  3. Bu kitabı tatilde görmüştüm,alacaktım ama sonradan vazgeçtim.Umutsuz ev kadınları modu yeter diye :) Özellikle Mucizeler Dükkanına Dönüş'ü merak ediyorum,orada bütün karakterler varmış galiba :)
    Eline sağlık canım,sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, bence önce bunu oku, ondan sonra Mucizeler Dükkanı'na dönüşü okursun, dördüncüyü bende henüz okumadım...

      Sil
    2. Evet canım öyle yapacağım,zaten bu 3.kitabı.Mucizeler Dükkanı'na dönüş en son :)

      Sil
  4. Fatma , yazi tarzini cok begeniyorum oyle yumusak anlatiyorsun ki hemen alip okuyasim geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Sibelcim, bu kitabı okursan pişman olmazsın tavsiyeme, zaten senin oralarda geçiyor :)

      Sil
  5. Merhabalar Ceylin hanım
    Suzangia'nın blogundaki yorumunuzu henüz okudum :) bu konu üzerinde uzunca konuşmak istiyorum sizinle eğer siz de isterseniz bakimlikiz@hotmail.com adresime bir mail bekliyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Nedense Debbie MACOMBER ın kitapları benim beynimin en dolu olduğu anlara denk geliyor. Ve ben kitaplarını okumayı seviyorum.. Yorulmadan bir solukta okuyabiliyorsunuz .Bunu da diğerleri gibi çok sevdim.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun kitaplarının dinlendirici bir yanı var değil mi?
      Tam kafa dağıtmalık cinsinden :)

      Sil
  7. kitap seven herkesi çekilişime beklerim:

    http://kirmizikiraz.blogspot.com/2012/08/50-takipci-serefine-hediye-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  8. Diğer iki kitabına ben de çok bayılmamıştım ama bu kitabı hemen alıp okuyacağım, sanırım her zaman bir şans daha vermek gerekiyor:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Bu kitap diğer kitapların devamı mı?

    YanıtlaSil
  10. Arkadaslar bu kitap diger kitaplarin devami mi yani ben bu kitabi aldim serinin birinci kitabini almadim simdi okusam anladmiyimm sizce ?

    YanıtlaSil
  11. Arkadaslar bu kitap diger kitaplarin devami mi yani ben bu kitabi aldim serinin birinci kitabini almadim simdi okusam anladmiyimm sizce ?

    YanıtlaSil