11 Temmuz 2012 Çarşamba

D&R Çıkartması / Can Yayınları İndirimi



Geçtiğimiz hafta tatildeyken, arkadaşımdan duymuştum D&R'ın Can Yayınevine ait kitaplarda indirim yaptığını. Ben İstanbul'a dönene kadar kesin bir şey kalmaz diyerek hayıflanmıştım..  Yine de içimdeki D&R'a gitme isteğini durduramayıp bugün öğle yemeğinde arkadaşlarımla 212 Avm'ye gidip D&R'dan torba torba kitapla çıktık..

D&R'da kitapların önünde durup bir kaç fotoğraf çekip işyerindeki arkadaşıma yollayarak, onun seçimleri üzerine, kitap siparişlerini de aldıktan sonra; kendim için 8 adet kitapta karar kılarak, zor attım kendimi dışarıya...

Bir şey kalmamış, okumak isteyebileceğim tür ve yazarlar bitmiş diye söylenmeme rağmen, biraz daha indirimli kitap reyonunun önünde kalsaydım, mutlaka alacak başka kitaplar da bulurdum . Fakat  evde de okunmayı bekleyen kitaplar dururken,  kendimi dizginlemeliyim diye düşündüm.. Şimdilik 5 tl ye aldığım bu kitapların heyecanı bana yetmeli...

D&R Çıkartmasından Çıkanlar:
Paulo Coelho - Brida
Paulo Coelho - Hac
Alexandre Jardin - Jardin'lerin Romanı
Patrick McGrath - Hayalet Şehir
David Carnoy - Neşter Müziği
Marc Levy - Gölge Hırsızı
Susanna Tamaro - Sonsuza Kadar
Pierre Lemaitre - Alex

29 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Sabırsızlıkla bekliyorum başlamayı :)

      Sil
  2. Alex ve Neşter Müziğini ben de aldım :)
    Brida'yı okumuştum , beğeneceksin ;)
    keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brida'yı kardeşimde görmüştüm, o İngilizcesini okuyordu, çok güzel olduğunu söylemişti.
      Türkçesini görünce hem de 5 tlye hemen alıverdim :)

      Sil
  3. Bu indirimden kesinlikle yararlanmalıyım ama tatilde de çok kitap almıştım,bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, sen hemen en yakın D&R'a koş. Senin şimdiye kadar gitmemiş olmana bile şaşırdım valla :)
      Alınmış alınmıştır, evde dursun, nasılsa okursun. 5 tl ne de olsa...

      Sil
    2. Hehehe tatilden çok kitap aldım,yüzüm yok artık.Bir kaç tane alırım belki hehe :)

      Sil
  4. Can Yayınları'nın facebook sayfasında yapılan açıklamalara göre kampanya yaz boyunca devam edeceğinden ve ayrılan standlar bazı D&R'larda küçük olduğundan kitaplar bittikçe güncellenecekmiş. Arada sırada D&R'lardan içeri göz atmakta fayda var.

    Keyifli okumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme için teşekkürler Beyaz Kitaplık.. Eğer yaz boyu sürerse, çok para harcamadan çok kitap sahibi olacağız demektir..
      Bir de Türkiye'deki kitap okuma oranının düşüklüğünden bahsederler. D&R'lar talan edildiğine göre, demekki kitap okuyacaklar varmış da , kitapların pahalılığından bütçe ayıramıyorlarmış. Türkiye'nin her bölgesi için okum oranı elbetteki aynı değildir ama; şuanda tüm gençler, öğrenciler okumayı seviyor gibi geliyor bana, tatilde bütün gençlerinde ellerinde birer kitap gördüm. Çevremde de bir çok insan değiş tokuş yapıyor yada ödünç alıyor.
      Başka yayınevleri de bu tür kampanyalar yapsa okurlar için çok iyi olur. Remzi ve Doğan yayınevleri de kapmanya yapsa beni çok mutlu ederler. Hem de stoklarını da eritmiş olurlar.
      Can yayınları yıllardır satılmayan kitaplarını böylece bitirdi herhalde. Çünkü satıştaki kitapların çoğu çok eskiydi..

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum.Türkiye^de kitaplar çok pahalı.Okuma oranı yüksek ülkelerde çok ucuz fiyatlar..

      Sil
    3. Sonra da "Benim kitabımın korsanı çıkmış.Korsana hayır!" oluyor..Haklılar,ama fiyatlar çok yüksek..

      Sil
    4. Ne kadar güzel anlatmışsınız, ben de aynı konuya değinmiştim. Okuma oranında sondan bilmem kaçıncı ülkedeyiz denilip denilip duruluyor. Oysa okuyan insanlar o kadar çoğalıyor ki. Okuma oranını kitap satış oranıyla bulmaya çalışırsanız elbetteki yanılacaksınız. Türkiye şartlarında insanların kitaplara ayıracakları meblağ bellidir.

      Bir Doğan Kitap, Remzi ya da YKY böyle bir indirim yapar mı? Büyük konuşmamak lazım ama yapmazlar gibi duruyor. İndirimle kalitelerinin mi azalacağını düşünüyorlardır nedir bilmiyorum ama Can Yayınları'nın şu an mükemmel bir reklam yaptığının da farkındadırlar umarım.

      Sil
    5. Haklısınız, Can Yayınları tv ya da gazetelere ödeyeceği milyonlar yerine, zarar etmediği fiyata elindeki kitaplara satarak harika bir reklam yaptı.
      Bence de Doğan, Remzi gibi bir çok ünlü yazarın kitaplarını basan önemli yayınevleri bu indirimleri yapmazlar.Çünkü onlar zaten çok satıyorlar, son çıkanlar, en çok satanlar hep ünlü yayınevlerinden..

      Şimdiki ümidim; Can Yayınlarının, Gabriel García Márquez gibi sevdiğim yazarların kitaplarını da indirimle satışa sunması.

      Cyrstalll; bir kitaba bazen 25 tl veriyorum. Para kazanmaya başlamadan önce öğrenciyken aldığım kitap sayısı inan ki 5 i geçmez; hep kütüphaneden alıyordum orada da güncel kitaplar olmuyordu sürekli eskileri okuyordum, etrafımdaki okumayı seven komşulardan kuzenlerden istiyordum yeni çıkan kitapları da. Şuanda eminim ki bir çok öğrenci, harçlığını kitaba ayıramıyordur. Umarım baskı teknikleri, kağıtlar ya da telif hakları herneyse, biraz fiyat kırar da Türkiye'de de kitap fiyatları düşer. Ya da kütüphaneler kitap raflarını biraz günceller...

      Sil
    6. Gerçekten tam da yazmak istediklerimi yazmışsınız,bu kadar olur ! Aynılarını ben de yaşıyorum.Bir kitap ta 25 tl olunca mecburen ya birilerinden alıyoruz ya da ikinci el kitapçılara uğruyoruz.Ben de öğrenciyim ve sizin de yaşadığınız gibi öğrenci bütçesini aşan şeyler bunlar..Geçen sene Bursa Halk Kütüphanesi'ne üye olmuştum ama hep eski kitaplar dediğiniz gibi,hiç güncel kitap yok.Bu sene o yüzden üye olmadım.İnşallah ya birisi,ya öteki olur da okuma oranı neden düşükmüş anlarlar :)

      Sil
    7. Çok iyi biliyorum Cyrstalllcim ben kütüphanelerin halini, ben de İstanbulda Bakırköy Halk Kütüphanesine üyeydim, sürekli alırdım oradan bitirp bitirp götürürdüm ama bütün kitaplar saman kapıttan, eski, kokuluydu, yine de severdim onları okumayı ama bakırköyde meşhur bir kitapçı vardı Beyaz Adam(O zaman D&R yoktu) çok isterdim roaya gidip istediğim kitabı alıp gelmeyi, ama bütçem yoktu..
      Kitaplar ucuzlamadı tabi yıllar içinde ama ben para kazanmaya başlayınca Cağaloğluna gidip bir seferde on kitap birden alıp mutlulukla eve dönerdim.. Umarım sen de çalışma hayatına başladıktan sonra istediğin kitabı alabilecek bütçeye sahip olursun; yoksa kitapların indirime gireceği yok :(

      Sil
    8. Kesinlikle öyle.Hele ki artık bu işi sadece para odaklı yapan kişiler olduğu sürece hiç indirime girmez.Allah'tan ailem de kitap okumamı çok destekliyor,alabiliyorum istediğim kitapları.Türkiye'nin her şeyi problem zaten..

      Sil
  5. Ah d&r ah.Neden yoksun burada:)Yaz sonu izne çıkuyorum ve kampanya bitmiş oluyor.Lanet olsun ya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim, nerede yaşıyorsun?
      İstanbul'da oturan bir akrabandan ya da arkadaşından rica etsen.. Ama o zaman da kar edeceğine, kargo parası ödemiş olursun...

      Sil
    2. Erzurum'un Horasan İlçesinde yaşıyorum:)Geçici olarak...

      Sil
    3. Umarım sebebiniz sona erdiğinde gönlünüzdeki yerde yaşamaya başlarsınız. Ama bence oradayken, çevredeki güzellikleri, tarihi mekanları ve doğal güzellikleri görerek, insanın her zaman imkan bulup da gidemeyeceği yerleri görmüş olursunuz...
      :)

      Sil
  6. Canım çok iyi yaptın gitmekle bizlere de faydan oldu çok teşekkür ediyorum tekrardan..
    ("Gölge Hırsızı" ve "Sonsuza kadar" )2 Yeni kitabım daha oldu.
    En kısa zamanda bitirip yenilerine başlamayı diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım, ne demek.. Umarım iki kitabı da çok seversin. Ben de Gölge Hırsızına başlamak için sabırsızlanıyorum :)

      Sil
  7. ohhhhhh ıyı kı gıtmıssın ne harıka kıtaplar almıssın golge hırsızı nı cok merak edıyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok merak ediyorum Gölge Hırsızı'nı.
      Ama; haftasonu gezmekten elime kitap alamadım ki bitireyim elimdeki kitabı da; Gölge Hırsızı'na başlayayım.
      Yazın gelmesiyle hepimiz sokak çocuğu olduk :) Eve zor giriyoruz.

      Sil
  8. ben de neşter müziğini aldım ve sabırsızlıkla okumayı bekliyorum:)Can iyi yaptı, hem de çok:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla iyi yaptı, hepimize yaradı Can İndirimi, üç beş de olsa- 8,9 da olsa herkese yaradı :) Neşter Müziği kulağa çok orginal geliyor, ismiyle etkiledi beni zaten :)

      Sil
  9. Paulo Coelho - Brida, Paulo Coelho - Hac, David Carnoy - Neşter Müziği, Marc Levy - Gölge Hırsızı, Susanna Tamaro - Sonsuza Kadar ortak kitaplarımız:)))
    Keyifle okumanı diliyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şuana kadar sadece Gölge Hırsızını okuyabildim. Sen neleri bitirdin...

      Sil